Ana içeriğe atla

YPG: Efrîn’de 8 çete öldürüldü


 
 
YPG Basın Merkezi, güçlerinin Efrîn kent merkezi ve Cindirês ilçesinde gerçekleştirdiği iki farklı eylemde 8 çete üyesinin öldürüldüğünü, 10 çetenin de yaralandığını duyurdu.
 
Efrîn’de Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasını sürdüren YPG güçleri bölgede iki etkili eylem gerçekleştirdi. Cindirês ilçesinde Feylaq Şam çete grubu ile Efrîn kent merkezinde Sultan Murad çete grubuna yönelik eylem gerçekleştiren YPG, eylemlerde 8 çetenin öldürüldüğünü ve 10 çetenin de yaralandığını duyurdu.

YPG Basın Merkezi’nin eylemlere ilişkin yaptığı açıklama şöyle:
“Efrîn Çağın Direnişi kapsamında güçlerimiz işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına yönelik etkili eylemlerini sürdürmektedir.

Bu çerçevede, 8 Kasım günü Şehit Dilsoz İntikam Timi, Cindirêsê ilçesine bağlı Mihemediyê köyünde Feylaq Şam çete grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda bu çete grubunun 3 unsuru ve 2 sözde askeri polis öldürülmüş, 6 unsur da yaralanmıştır.

Aynı gün Şehit Rûsyar İntikam Timi, Efrîn kent merkezinde konuşlanan Sultan Murad çete grubundan çetebaşı Ebû Leys’e bağlı bir gruba yönelik etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleşen eylemde 3 unsur öldürülürken 6 unsur yaralanmıştır.”

ANHA/HABER MERKEZİ

Yorumlar