YJA Star Gabar’da vurdu



YJA Star gerillaları, Gabar alanında operasyona çıkan Türk güçlerinin bir birliğini sabotaj eylemiyle vurdu; 7 askeri öldürdü.
Türk ordusunun Kuzey ve Güney Kürdistan’daki hava kuvvetleri ağırlıkı operasyonlarına eylemler yanıt veren gerillalar, önceki gün öğle saatlerinde Gabar’da operasyon birliğini vurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:
  •   Türk ordusu, 11 Kasım günü sabah saatlerinde Şırnak’ın Gabar bölgesine bağlı Geli alanında bir operasyon başlattı. Aynı gün saat 12.00 sıralarında Deriyê Seqet Tepesi’ne konumlanmaya çalışan operasyonun bir birliğine sabotaj eylemi yapıldı. Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star gerillaları tarafından yapılan eylem sonucunda 7 askerin öldürüldüğü tespit edildi. Türk ordusu, cenazelerini Skorsky helikopterle alandan uzaklaştırdı.
  •  Türk savaş uçakları 11 Kasım günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş; Zap bölgesine bağlı Sida köyünü bombaladı. Bombardıman sonucunda köy halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana geldi.
  •  Türk ordusu, özel savaş basını yoluyla 9, 10 ve 11 Kasım günleri havadan ve karadan düzenlediği bombardımanlar sonucunda ağır gerilla kayıpları olduğu yönünde bir dizi yalan haberi kamuoyuna servis etti. Gerçekle hiçbir alakası olmayan bu tür haberlerin, gerillanın başarılı ve sonuç alıcı eylemlerinin ardından vermiş olduğu kayıpların üzerini örtme ve halkın moralini bozma çabaları olduğu açıktır. Kürdistan’da devam eden savaşın en doğru bilançosu HPG tarafından kamuoyuna aktarılmaktadır. Halk, özel savaş medyasının gerçek dışı haberlerine karşı duyarlı olmalıdır.
ANF/BEHDİNAN

KCK, gerillaları kutladı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, gerillaların ‘yeni taktik ve teknik hamle’yi başlatmasını kutladı.
Eşbaşkanlık, HPG-YJA Star gerillalarının hava araçlarıyla Türk devletinin askeri hedeflerine eylem yapmasını, yazılı açıklamayla kutladı.
Türk devletinin 3 yıldan fazladır Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı yoğun baskısına işaret edilen açıklamada, “Saldırı ve tutuklamalarını psikolojik savaşla daha etkili kılarak halkın mücadelesini engellemek ve etkisizleştirmek istemektedir. Psikolojik savaşın önemli bir boyutu da gerilla eylemlerini, asker ve polis kayıplarını vermemek; gerilla kayıplarını da abartılı vererek halkın moralini bozmaktır. Bunun için tüm televizyon, gazete ve radyolar kontrol altında tutulmakta, sadece özel savaş merkezi tarafından servis edilen haberler verilmektedir. Saray gladiosunun da içinde olduğu özel savaş merkezinin verdiği talimatla toplumu yönlendirmeye yönelik birçok program yapılmaktadır. Tüm bu haberler ve propagandalarla gerilla mücadelesinin zayıflatıldığı ve Türk devletinin güçlü olduğu imajı yaratılmaktadır” denildi.
Vermediler, gizlediler
Türk devletinin bu psikolojik savaş gereği HPG-YJA Star gerillalarının yeni bir taktik hamle anlamına gelen hava araçlarıyla askeri hedeflere eylem yapmasını vermediğine ya da kayıplarını gizlediğine dikkat çeken Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: ”Şemdinli’deki Bêsosin (Ortaklar) karakoluna hava araçlarıyla yapılan eylemi de bozuk mühimmatın patlaması olarak vermişlerdir. Eylem büyük olduğu için gizleyememişler ancak gerçeği saptırarak bozuk mühimmat patlaması olarak yansıtmışlardır. HPG BİM bu eylemin gerillalar tarafından yeni taktik araçlarla yapıldığını söyleyerek gerillaların yeni savaş hamlesini de kamuoyuna duyurmuştur.
21. yüzyılın gerillası
Gerillanın her zaman düşman taktiği ve tekniğine karşı kendi teknik ve taktiğini geliştirdiği tarihi bir gerçekliktir. HPG de 21. yüzyıl gerillacılığını yaratarak, egemen güçlerin saldırılarını boşa çıkartarak, her zaman olduğu gibi gerillanın başarısını sağlayacaktır. Bu temelde HPG ve YJA Star gerillalarının bu yeni taktik hamlesini kutluyor, bundan sonraki mücadelelerinde üstün başarılar diliyoruz.”
ANF/BEHDİNAN

Yorumlar