Türk yetkililer: 25 asker yaralı, 7 asker kayıp



Türk yetkilileri, Şemdinli İlçesinde bulunan Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde bir patlamanın meydana geldiğini bu patlamada 25 askerin yaralandığını, 7 askerin ise kayıp olduğunu açıkladı. 
Ancak yerel kaynaklar yetkililerin belirttiklerinden çok daha fazla askerin öldüğünü ve yaralandığını belirtiyor.
Valilik tarafından yapılan açıklamada”09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır” denildi.
Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde “Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
En iyi bildikleri yayın yasağı
Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği tarafından ise Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde yaşanan patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.
Bu yayın yasağı, diğer olaylarda da olduğu gibi Türk devletinin kendi ölülerini saklamaya yönelik.
Ancak gerilla kaynakları olayın Türk yetkililerin dediği gibi patlama mı yoksa bir eylem mi olduğu yönünde henüz bir açıklama yapmadı.
Üst düzey askeri yetkililer Hakkari yolcusu
Hakkari Şemdinli ‘deki üs bölgesinde meydana gelen patlamanın ardından Türk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Türk Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar olay yerine gitti.
Türk yetkililer olayı ‘arızalı mühimmat’, ‘yaralı askerler’ diye kamuoyundan gizlemeye çalışsa da üst düzey askeri yetkililerin Hakkari ziyareti, olayın boyutunu gösteriyor.
Gelen görüntüler, tepenin bulunduğu karakolun yerle bir olduğunu gösteriyor.

Yorumlar