Hortumun ucu Saray’a çıkıyor


Sayıştay raporlarındaki bulguların yeterince deşilmediğini belirten HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıloğlu, pazarlık usulü yapılan Ulaştırma Bakanlığı bütçesindeki 4 tane yatırımın hangi şirketlere yapıldığını araştırdığını söyledi:
İki projeyi Erdoğan’a yakın olan Kolin Şirketi, iki projeyi de ihalelere fesat karıştıran şirketler almış. Sayıştay buralara inmemiş. Biraz deşince altından Tayyip Erdoğan ile ilişkili olan insanlar çıkıyor. Her şeyin ucu Cumhurbaşkanı’na geliyor.“
DİREN YURTSEVER / MA / ANKARA
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe devam ediyor. HDP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, görüşmeleri değerlendirdi.
Katırcıoğlu, „Bütçe yüzde 2,3 büyüme oranı artı yüzde 15,6 ya da yüzde 16,1 enflasyon oranı varsayılarak kurgulanmış. Bu rakamlar değiştiği zaman başka şeyler çıkar. Çok daha fazla bütçe açığı verebilir“ dedi. OECD’nin büyüme rakamları için yüzde 0,5; IMF’in yüzde 0,4; Bakan Albayrak ise yüzde 2.3 dediğini hatırlatan Katırcıoğlu, yüzde 15-16 denilen enflasyonun da yüzde 21’in üzerine çıktığını söyledi.
Katırcıoğlu, görüşmelerde sık sık gündeme gelen Sayıştay raporlarında ortaya çıkan usulsüzlüklere dair şunları ifade etti: „Sayıştay raporlarına yönelik eleştiri yaptığımızda, Sayıştay’dan gelen insanlar ‘vay be’ diyorlar ve eleştirilerimize destek veriyorlar. Sayıştay raporlarında şimdiye kadar bakanlık değerlendirmelerinde tespit edilen birçok bulgu var. Fakat yeteri kadar deşmemişler. Örneğin, Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde, 4 tane yatırımdan bahsediyorlar. Bu yatırımlar esasında pazarlık usulü ile yapılmış. Benim anladığım Tayip Erdoğan çağırmış, yaptırmış bunları. Burada projelerin adları ve tutarları var. Ben bu projelerin hangi şirketlerle yapıldığını merak ettim. İki projeyi Erdoğan’a yakın olan Kolin Şirketi almış, iki projeyi de ihalelere fesat karıştırmasından dolayı, ihalelerden men edilmiş şirketler almış. Sayıştay buralara inmemiş. Biraz deşince altından Tayyip Erdoğan ile ilişkili olan insanlar çıkıyor. Açıkçası her şeyin ucu Cumhurbaşkanı’na geliyor.“
 Artık böyle rapor da görmeyeceğiz
Katırcıoğlu, Sayıştay’ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in görevden alınmasına dair ise, „Sanırım bundan sonra böyle bir Sayıştay raporu görmeyeceğiz. Artık devletin her yaptığına onay veren bir Sayıştay ile karşı karşıyayız diye düşünüyorum“ dedi.

Yorumlar