HDP Roma il örgütü kiminle görüştü?

Önce haberi vereyim.            
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ve HDP arasında “gizli görüşmeler” yapıldığını iddia etti. Akşener, “AK Parti ile HDP arasında el altından, masanın altından ve yarın Dolmabahçe Sarayı’na ulaşabilecek görüşmelerin yapıldığını biliyorum ve bunu kamuoyuyla paylaştım. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ‘münakaşa’ demesi bunu değiştirmez” dedi.
İnsanın ‘iyi’ adında parti kurması onu hemen aklamaz. Neymiş görüşmeler olduğunu biliyormuş. 

Çok iyi siyasetçi ya, çok iyi politik manevra yapıyor ya; ‘kötü’ niyet taşlarını döşüyor önceden. HDP’nin kiminle görüşüp görüşmeyeceğini de o belirliyor. Hani olur da bir siyasi parti olarak diyalog ile bir şeyler çözerse kendi fikirleri ve siyaseti artık işe yaramaz olacak ya, aman diyor kısaca! HDP bu ülkede herhangi bir şey başarırsa, bir yaprağın yerini olumlu anlamda kıpırdatsa, kelebeğin kanadını şey etse, hepsinin gerçekliği, üzerine basarak siyaset yapma şansı bulduğu militarist, şoven dinamikler tuzla buz olacak ya; aman diyor işte… Yoksa durup dururken bu alakaya musakka nerden çıksın!
Bu burada dursun… Yüksek müsaadenizle ikinci haberi vereyim: “CHP Milletvekili Ünal Çeviköz: Türkiye’nin Afrin’de Rusya ile birlikte PYD ile çalıştığına dair bazı duyumlar alıyoruz.”
Yetişemiyoruz görüşmelere…

Gördüğünüz üzere her taraftan akıl almaz derecede görüşme trafiği var. CHP, İYİ, MHP falan û fistan parti herkes kendine göre Kürt siyasetini (hangi parçada olduğu fark etmez) biri ile görüştürüyor. Fakat ortada bir sorun var: Kürt siyasetinin ilgili kurum ve kişilerinin de keşke bunlardan haberi olsa…
***
Bu açıklamaları görünce kesin başka görüşmeler de vardır diyerek araştırdım biraz. Çünkü AKP, Rusya vs kesmez. Daha çok görüşme olmalıydı. Biraz bakınınca off off!

Mesela, Samsung uzun zamandır beklenen katlanabilir telefonunu tanıttı ve Android geliştiricilerine yeni cihaz için uygulamalar yazmaya başlamalarını söyledi. Peki bu katlanabilir telefonlar için kiminle görüşmeler olsa iyidir? HDP bu işe katlanabilir demiş ve bazı adımlar atılmış.
Yine, geçtiğimiz haftalarda Hollanda’da 69 yaşındaki Emile Ratelband, kendisini bu yaşta hissetmediğini söyleyerek, mahkemeye başvurup yasal olarak 20 yaş daha genç kabul edilmesini talep etti. Peki bu adamın daha genç sayılmasının önündeki engel kim derseniz? Kimler mahkeme ile görüşüp bunu engelleyin demiş? Mahkeme heyeti ile HDP görüşmelerinden herkes haberdar. Bunu bilmeyen yok sanırım.
Devam ediyorum.

Çin’de devlet televizyonu Xinhua, dijital görüntüler ve sesler kullanarak haberleri okuyan yapay zekalı haber sunucuları kullanmaya başladı. İşte bu haber sunucuları ile HDP arasında gizli görüşmeler ortaya çıkmış. Hepsi yapay zeka üzerinde ve ülkenin birliğini sarsacak kodlar falan varmış içinde.
Daha da ilginci, biliyorsunuz Stephen Hawking’in tekerlekli sandalyesi ve doktora tezi gibi şeyler açık artırmada satıldı. Bunları satın alanlar gizli! Ama bunlarla HDP arasında görüşmeler olduğunu belirtmeye gerek yok.

Yıllardır çevrecilerin kafasını kurcalayan bir soru var: Ozon tabakasına zarar veren gazların kullanımı 2010’da yasaklanmış olmasına rağmen bu gazların salınım düzeyi neden düşmedi? HDP yüzünden. HDP’nin ozon görüşmeleri her şeyi sekteye uğratıyor. Ulusal birliği baltalıyor. İlla söyleyelim mi yani?

İtalya‘nın başkenti Roma’da çöp sorunu bir türlü çözülemiyor. Geçen haftalarda durumun dayanılmaz hale geldiğini belirten binlerce kişi “Romalılar yeter diyor” sloganıyla belediye başkanını istifaya davet etti. Temizlik işçilerinin greve gitmesi sebebiyle toplanmayan çöpler, yaban domuzlarının şehre inmesine yol açtı. Peki çöpün toplanmasını istemeyen ve bu konuda gizli görüşmeler yapan, kapalı kapılar ardında ışıksız ortamlarda şey eden kim? HDP Roma İl örgütünün geçen bu görüşmeleri belgelendi maalesef.

Daha da fenası;
1950 – 53 yılları arasında yaşanan Kore Savaşı‘nın ayırdığı aileler yıllar sonra bir araya geliyor. Henüz bir barış anlaşması imzalanmadığı için iki ülke teknik olarak savaş halinde! Peki barış gelmemesi için iki ülke ile gizli görüşen kim derseniz? Bence biliyorsunuz, yine de siz bilirsiniz. Xêrinize Akşener ve CHP’ye de söyleyin, çok geriden takip etmesinler.

Yorumlar