Cehaleti fazilet diye sunuyorlar


HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Hamburg’daki kadınlarla bir araya geldi. Hamburg DKTM binasında gerçekleşen buluşmada  Kaya, ülkedeki güncel gelişmelerin yanı sıra AKP tarafından istismar edilen inanç konusunda kadınlardan gelen soruları yanıtladı. Türkiye’deki gelişmelerin yansıtılmadığını ya da çarpıtıldığını kaydeden Kaya şunlara değindi: “Ne yazık ki yaşanacakları yazacak ne basın ne de gazeteciler var. Bütün basın iktidarın tekelinde ve adeta kapı kulluğu görevini üstlenmiş durumda. Bir kaç yürekli insan dışında herkes üç maymunu oynuyor adeta. Başta kadınlar olmak üzere tüm topluma yaşatılan bu cehalet, kader ya da inanç olarak dayatılıyor. Bizler de gittiğimiz her yerde bunun bir kader olmadığını, tüm bu yaşananların iktidardan kaynaklı olduğunu belirtiyoruz.”
Toplum dumura uğratıldı
Cehaletten ve yalandan beslenen insanların toplumun dini duygularını istismar ederek kendilerine benzeyen ucube bir din ortaya çıkardıklarını söyleyen Hüda Kaya, devamında şunları kaydetti: “Koca koca sakallı ve cübbeli insanlar ekranlarda insanların gözüne baka baka 6 yaşındaki çocuklarla evlenmeyi tartışıyor. Böyle sapkınlık, böyle rezillik olur mu? Türkiye toplumu bugün helak edilmiştir. Toplum adeta zihinsel dumura uğratılmıştır. Bugün AKP’ye oy vermiş birçok insan bile ‘Elim kırılsaydı da bunlara oy vermeseydim’ diyor. Yanı başınızda bir ulus dilinden, dininden, kimliğinden dolayı zulme maruz kalıyorsa ve sizler buna sessiz kalıyorsanız Allah’ın laneti tabii ki üzerinizde olacak. Yanı başınızda ölü kadınların bedeni teşhir ediliyor ve sizler bunu alkışlıyorsanız sapkın bir toplumsunuz. Cenab-ı Allah kitabında şöyle buyuruyor: ‘İyi şeyler yaparsanız iyilik bulursunuz. Kötü şeyler yaparsanız kötülük sizin kaderiniz olacaktır.’”
Saldırılar yeni yaşama yönelik
HDP projesinin herkesin dilinden, dininden, kimliğinden dolayı hiçbir baskıya maruz kalmadığı insanca yaşam projesi olduğunu söyleyen Kaya, yapılan tüm saldırıların bu yeni yaşama yönelik olduğunu vurguladı ve ekledi: “Sapkın bir zihniyetle karşı karşıyayız. İnsanlar kadar doğayı da hor görüp ona sahip çıkmaya çalışıyorlar. Kendilerine münhasır bir din icat etmişler. Erkek cinsini kutsallaştırıp kadını onun kölesi yapmak istiyorlar. Kadını mutfak ile yatak odası arasında sıkıştırıp iradesini kırmaya çalışıyorlar. Beş bin yıl boyunca her şeye sahip oldukları gibi kadına da sahip olmaya çalışıyorlar. Allah, Kitap, Peygamber diyerek iktidarlarını meşrulaştırmak istiyorlar. Açık açık şunu diyorlar: ‘Halkta eğitim seviyesi yükseldikçe tabanımız azalıyor’. Cehaleti faziletmiş gibi gösteriyorlar. Çünkü cehalet kayıtsız şartsız itaat etmektir. Cehaletten ve yalandan beslenerek iktidarlarını korumak istiyorlar. Bütün rezilliklerine dini bir kılıf uyduruyorlar.”
HAMBURG

Yorumlar