Bazîd’de 20 asker savaş dışı





Gerillalar, Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı’nın Bazîd ilçesine bağlı Birnê Reş tepesindeki askerleri hedef aldı. 3 barınak ve 2 mevzi imha edildi; 10’u ölü, 10’u da yaralı olmak üzere 20 asker savaş dışı bırakıldı.
Gerillalar, Bazîd, Çelê ve Gever’deki eylemlerinde 19 asker öldürüldü.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:
Bazîd’de 20 asker savaş dışı
  • Gerillalar, Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı’nın Bazîd (Doğubayazıt) ilçesine bağlı Birnê Reş tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna 8 Kasım günü saat 17.00’de bir eylem düzenledi. Tepede konumlanan askerlerin yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, 3 barınak ve 2 mevzi tümden imha edildi. Eylem sonucunda 10 asker öldürüldü, 10’dan fazla asker ise yaralandı. Eylem ardından obüs, havan ve tanklarla alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci Türk ordusu, ölü ve yaralı askerleri çok sayıda Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.
Çelê’de iki koldan
  •  Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’ndeki Türk güçleri 8 Kasım sabahı vuruldu. Mevzi ve barınakların iki koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürüldü, 1 asker de yaralandı. İşgalci Türk ordusu eylem ardından obüs ve havan toplarıyla alanı rastgele bombaladı.
1 kepçe imha, 6 asker ölü
  •  Gerillalar, 7 Kasım günü saat 12.30’de Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Rahime Tepesi’nde güvenlik yolu yapmaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenledi. Türk askerlerine ait iş makinelerinin ve mevzilerin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 kepçe imha edildi; 6 asker öldürüldü. İşgalci TC ordusu eylem ardından obüs ve havan toplarıyla alanı rastgele bir şekilde bombaladı.
HPG Cudi şehitlerini andı
BİM, 31 Ekim-3 Kasım arasında Şırnak’ın Cudi bölgesinde çıkan çatışmanın detayları ile şehit düşen gerillaların kimliğini açıkladı:
  • Türk ordusu 1 Kasım günü saat 06.00’da savaş uçakları ve taarruz helikopterleriyle operasyon alanını yoğun bir şekilde bombaladı. Saat 10.00’da Skorsky helikopterlerle alana indirme yapınca çatışmalar başladı. Aynı gün saat 22.00 sıralarında savaş uçakları Deriyê Hirçê alanını yoğun bir şekilde bombaladı.
  •   Ertesi gün Deriyê Hirçê alanına indirmeler yapılınca çatışmalar yaşandı. Gerillalar tarafından biri saat 11.30, diğeri saat 15.00 olmak üzere operasyon koluna yönelik olarak iki ayrı eylem gerçekleştirildi.
  •   4 gün boyunca yaşanan bu çatışma ve eylemlerde Türk güçlerinin ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi. Tüm operasyon süreci boyunca Roza Tolhıldan Serhat (Nifsicihan Yıldız / Van), Mazlum Erdal (Hüseyin Dervişi / Xoy), Tirej Amed (Abdurrahman Saltan / Amed), Şevger, Çekdar Cilo (Serhat Gerem / Şırnak) ve Kato Segirke (Mehmet Babat / Şırnak) yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucu şehadete ulaştı.  Ağır yaralanan Sorxwin Ekin (Cevahir Encü / Şırnak), Zana Çırav (Serdem Kaçar / Siirt) ve Karli ise Türk güçlerine esir düşmemek için kendi bombalarıyla kendilerini şehit ettiler.


İnsanlığa beşiklik etmiş Cudi’nin savunmasını yaparken şahadete ulaşan her 9 yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Her biri Kürdistan’ın ayrı bir bölgesinden olan, halkımızın bu yiğit oğul ve kızları, göstermiş oldukları kararlı ve cesaretli duruş ile düşmana geçit vermemiş, elindeki ileri teknolojiye dayanarak halklarımızı teslim alabileceğini zanneden işgalcilere karşı fedaice savaşarak kahramanlık destanı yazmışlardır. PKK’nin direniş kültürüyle şekillenen; hiçbir zaman teslimiyeti ve esareti kabul etmeyen kahraman şehitlerimizin içlerinde taşıdığı ruh ve cesaret, işgalciliğe, barbarlığa ve sömürüye karşı Kürdistan halkının gelecek özgür günlerinin muştucusudur. Halkımız bu değerli-kahraman evlatlarıyla ne kadar gurur duysa azdır. Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Botan ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.“
ANF/BEHDİNAN

Yorumlar