Saray’da istihbaratçılar vuruldu




HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Çukurca’da düzenlenen eylemde 5 askerin öldürüldüğünü, YJA Star gerillalarının da Van’da 3 istihbarat elemanını vurduğunu duyurdu. HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlara ilişkin şu bilgiler verdi:
* Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 25 Haziran günü saat 12.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Merganış tepesindeki işgalcilere yönelik bir eylem düzenlendi. Tepedeki mevzilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzi imha edildi; 5 asker öldürüldü.
* Şehit Delal ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star gerillaları tarafından 21 Haziran günü Van’ın Saray ilçesine bağlı Panemêr köyü yakınlarında içinde istihbaratçıların ve uzman çavuşların bulunduğu bir araca yönelik eylem yapıldı. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu araçta 3 istihbaratçı öldürüldü, 1 istihbaratçı ise yaralandı. 

ANF/BEHDİNAN

Bingöl’de 26 bölge yasaklandı

Bingöl’de 26 bölgede, 29 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek operasyon nedeniyle “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi.
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez ve 8 ilçedeki 26 bölgede 29 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek operasyon nedeniyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Valilik açıklamasında, özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler şöyle: “Merkez Ortaçanak Hasar Yaylası ve Hasar Tepe, Feratan, Çır Yaylası, Merdiven Deresi, Monçü Komu bölgeleri, Adaklı İlçesinde Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey, Maltepe Vadisi (Sevkar) bölgeleri, Genç İlçesinde Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekaran bölgeleri, Solhan İlçesinde Yenibaşak-Doğuyeli bölgesi, Yayladere İlçesinde Horivanik Deresi-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi), Kırköy Ormanları, Manav Deresi ve Güneşlik Gökçedal bölgesi, Kiğı İlçesinde Çomakderesi Bölgesinde, Karlıova İlçesinde Karacehennem Ormanları Bölgesinde, Yedisu İlçesinde Akımlı Yaylası Bölgesi.”

Öcalan’la görüşmeye 766. ret

Öcalan’ın avukatlarının, müvekkilleriyle görüşmek için yaptığı 766’ncı başvuru da reddedildi. 
Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları Nevroz Uysal, Serbay Köklü ve Sinan Zincir’in, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru reddedildi. Başsavcılık, avukatların başvurusunu 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince, “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları” gerekçe göstererek reddetti.    
Verilen kararla avukatların Öcalan’la görüşme talebi, 27 Temmuz 2011’en bu yana 766’ncı kez “hava muhalefeti”, “koster bozuk”, “koster onarımda” ve “OHAL” gerekçeleriyle engellenmiş oldu. 
BURSA

Yorumlar