Fırsatı iyi değerlendirmeliyiz




MURAT MANG / BİELEFELD

Bielefed HDP Seçim Komisyonu, Avrupa’da oy verme işlemi sona erdikten sonra yürütülen çalışmaları düzenlenen toplantıda değerlendirdi. Toplantı’da seçim süreci boyunca önemli çalışmalar yürütüldüğü hatırlatıldı ve herkesin Kürdistan ve Türkiye’deki insanların HDP ve Demirtaş’a oy vermesi için çalışmaya devam etmesi istendi.

Bielefeld HDP Seçim Komisyonu bir aylık seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere yemekli bir toplantı yaptı. Tüm çalışanların katıldığı toplantı, Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) Perşembe akşamı yapıldı.
Hata ve eksiklikleri değerlendiren komisyon çalışanları, katılımın bu yıl daha iyi olduğunu belirtti.
İki hafta süren oy kullanma işlemleri boyunca Bielefeld, Herford, Gütersloh, Detmold gibi çevre kentlerden otobüs ve onlarca araçla kesin kayıtlı 2 bin 361 HDP seçmeninin Münster Türk Konsolosluğu’na taşındığı bilgisi paylaşıldı. Kayıt altına alınmayan seçmenlerle bu sayının 3 bin 700 olduğu ifade edildi.
Çalışmalarda görev alan müşahit ve araç şoförleri oy kullanma işlemleri, duygu ve düşüncelerini gazetemize değerlendirerek, yarın yapılacak seçimde Neden HDP’ye oy verilmesi gerektiği yönünde gerekçelerini anlattı.

‘HDP umut oldu’
Münster Türk Konsolosluğu’nda 6 gün müşahit olarak görev yapan Hasan Erdem, katılımın bu seçimde yüksek olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Herkesin rahat bir nefes alabilmesi isteyen herkes HDP’yi ister. Çalışmalarımızda gördük. Hiç beklemediğimiz kimseler gelip oyunu verdi. Küskünler, dargınlar bizden habersiz gelip oyunu HDP’ye verdi.” Avrupa’da kendi sorumluluklarını yerine getirerek görevi Türkiye ve Kürdistan’daki HDP çalışmalarına bıraktıklarını söyleyen Erdem, yarın seçimlerde görev alacaklar için şu uyarıları yaptı: “24 Haziran günü görev alacak arkadaşlarımız çok dikkatli olmalılar. Sabah erkenden HDP’liler oy kullanılacak merkezlere gitmeliler. Sabah erkenden oy pusulalarını mühürleyen AKP’liler hileye başvurabilirler.”

‘Diktatörden kurtulmak için HDP’de buluşmalılar’
Bieelfeld Münster arası 80 kilometrelik yolu aracı ile en az 10 kez gidip gelen bir diğer HDP gönüllüsü Elezîzli (Elazığ) Berti Gernas ise  24 Haziran seçimlerini varlık yokluk mücadelesi olarak değerlendirdi. Gernas, “Sosyalist, Türkiye sol hareketleri, Kürt sol hareketler, aydın, yazar, sanatçı herkes yani insanlık için kim mücadele ediyorsa bu diktatörden kurtulmak için HDP’de buluşmalılar. Birbirimize yardımcı olmalıyız. HDP baraj altında kalırsa diğer partilerde baraj altında kalır” dedi. Berti Gernas, yarına kadar kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır çağrısında bulunarak şöyle devam etti: “Halkı sandığa taşımalıyız. Bir noktada var biz biliyoruz ki bu hırsız çalacaktır. Bu nedenle herkes oylarına sahip çıkmalıdır. Korumalıdır.”

‘Oradakiler tüm imkanlarını kullansın’
Aracıyla birçok kez seçmen taşıyan bir diğer kişi ise Kadir Bakır. Bakır, isteyerek gönüllüce bu çalışmayı yaptığını dile getirerek, “Elimizden geldiğince seçmenleri taşımaya çalıştık. Hannover ve Münster Konsolosluklarına götürdüm. Benim için önemli olan seçmenin sandığa götürülüp oy kullanmasını sağlamaktı. Bu yıl talep daha çoktu. İnsanlar istekli gidiyordu sandığa. Şimdi 24 Haziran’ı bekleyeceğiz. Oradakiler tüm imkanlarını kullansın. Seferber olup sandığa gidip bu işi bitirmemiz lazım” şeklinde düşüncelerini bizimle paylaştı.

‘Halk artık bıkmış’
8 gün müşahit olarak sandık başında görev alan İlkay Erdem, konsolosluk personeli ve diğer partilililerin kendilerine çok zorluk çıkardığını belirterek özellikle Erdoğan’ın ‘HDP’lileri markaja alın’ talimatı ardından bu zorluğun üst boyuta ulaştığını ifade etti. Tüm baskı ve zorluklara rağmen umutlu olduğunu belirten İlkay Erdem şunları söyledi: “Ben umutluyum. Kazanacağız. Çünkü halk bu kez çok geldi. Ben diğer seçimde de sandıkta görev almıştım. Bu yıl farklıydı. Umut vardı. Bu yıl kadınlar çoktu. 24 Haziran günü ülkede kiler çok dikkatli olmalılar. Onlara göz açtırmasınlar. Oylarına sahip çıksınlar.”

Yorumlar