Cizîr Fırtınası sürüyor




QSD savaşçılarının Hesekê’nin tüm kırsalını DAİŞ çetesinden kurtardığını belirten Lîlwa Abdullah, güçlerinin Irak ordusunun da desteğiyle bütün alanları çetelerden temizleyeceğini söyledi.

Cizîr Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lîlwa Abdullah, son gelişmeleri ANHA’ya değerlendirdi. QSD savaşçıları, hamle kapsamında Dişîşa kasabasında yaklaşık 600 kilometrekarelik alanı DAİŞ’ten temizledi. Böylece Hesekê’nin güney kırsalı tamamıyla kurtarıldı.

Lîlwa Abdullah, QSD savaşçılarının hamleye yeniden başlamasının ardından DAİŞ’lilerin Suriye-Irak sınırı üzerindeki başlıca üssü Dişîşa kasabasında çok sayıda stratejik noktayı kurtardığını kaydetti. Dişîşa’nın özgürleştirilmesinin Hesekê’nin güney ve güneydoğu kırsalının özgürleştirilmesi anlamına geldiğini ifade Sözcü, böylece DAİŞ çetenin Suriye-Irak arası bağlantılarının tamamen koptuğunun altını çizdi. Sözcü, Suriye-Irak sınırında güvenlik tamamen sağlanana ve tüm bölge temizlenene kadar Irak ile ortaklıklarının devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan Lîlwa Abdullah, hamlenin ilerleyişini engellemek isteyen rejim güçlerinin birçok defa kurtarılan noktalara saldırdığını ancak bu girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti. QSD savaşçılarının yüzlerce sivili DAİŞ’ten kurtardığına dikkat çeken Sözcü Abdullah, kurtarılan alanların mayın ve patlayıcılardan temizlendikten sonra sivillerin evlerine geri döneceğini dile getirdi.

Yorumlar