Barajları yerle bir edeceğiz




106 binden fazla seçmeni olan Avusturya’da 51 bin 325 kişi oy kullandı. Avusturya HDP Seçim Koordinasyonu adına Richard Berger, süren seçim çalışmalarına ilişkin 24 Haziran seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını belirtti.
Berger, kurumsallaşmak istenen faşist diktatörlüğe karşı barışın ve özgürlüğün oylanacağı baskın bir seçim olduğunu kaydetti. 2 aydan kısa süre içinde Avusturya genelinde organize edilen seçim çalışmalarına yönelik Berger, şunları söyledi:  “Seçimin teknik boyutu, seçmenlerin sandığa taşınmasına yönelik hafta sonları otobüslerle Salzburg, Viyana ve Bregenz gibi kentlerin yanı sıra Avusturya’da en organizeli bir şekilde çalışma yürüttüğümüzü söyleyebiliriz. Seçimin bizler açısından başarılı geçtiğini ve 1 Kasım seçiminden çok daha iyi geçtiğini söyleyebilirim.”

HDP önüne konulan barajı aşacağız
Her türlü hırsızlığa rağmen özellikle Avusturya’da HDP’ye yüreğini açan seçmene de teşekkür eden Berger, “AKP ve Erdoğan diktatörlüğün yarattığı korku paranoyası, gerekse de Avusturya hükümeti tarafından açılan soruşturmalar, toplum üzerinde sandıklara korkuyla bakmasına neden olsa da, bizler  HDP olarak bu paronayayı boşa çıkardık. 24 Haziran Pazar günü de bunun karşılığını alacağız. Birlikte çalıştık ve birlikte kazanacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş ve zindandaki bütün rehin tutsaklara özgürlük. HDP’nin önüne konulan barajları tekrar yerle bir edeceğiz” dedi.
ÖMER YÜCE/SALZBURG

Yorumlar