Alanlardan seçim sandığına


 

Nazmi GÜR

Misafir olduğumuz evin neredeyse tüm odaları dolu. Büyük bir heyecanla Sayın Selahattin Demirtaş’ın konuşmasını bekliyorlar. Buralarda TRT izlenmese bile şimdiden bu kanalı arama çalışmaları başlıyor. Kimse kanalın yerini bilmiyor. Tatlı bir tartışma sonucu nihayet kanalın yeri bulunuyor. Sessiz bir bekleyişten sonra işte Demirtaş karşılarında.
Demirtaş’ın her sözü yüreklere adeta kaydediliyor. On dakikalık konuşma bitince, sloganlar ve alkışlar birbirine karışıyor. Her ev miting alanı gibi. Milyonlar Demirtaş’ın konuşmasını miting alanındaymış gibi dinliyor, katılıyor, sloganlar ve alkışlar Edirne Cezaevinin yüksek duvarlarında yankılanıyor.
Demirtaş tutsak… ama o tutsak olsa bile bizimle, milyonlarla bir kez daha buluşmayı başarıyor.
Sayın Demirtaş’ın konuşması anında sosyal medya üzerinden paylaşılıyor. Milyonlarca paylaşım. Duymayanlar, konuşmayı izlemeyenler tekrar tekrar konuşmayı yükledikleri akıllı telefonları aracılığı ile dinliyor, dinletiyor. Herkes konuşmayı ve verilen mesajları tartışıyor. Bir anne en çokta Demirtaş’ın gözlerindeki ışığı, sözlerindeki umudu, sesindeki kararlı duruşu anlatıyor.
HDP’nin tüm seçim büroları ve seçim araçları Sayın Demirtaş’ın konuşmasını en ücra köylere taşıyor.
Gittiğimiz her ilçe, köy ve mahallede HDP ve Demirtaş baş köşede. Bu sıradan bir seçim değil. Herkes farkında. Halk kararını vermiş. HDP ve Demirtaş etrafına kenetlenen halk 24 Haziran’ı sabırsızlıkla bekliyor.

ZULME GEÇİT YOK…
16 yılın zulüm düzenini değiştirmek için 24 Haziran bir dönüm noktası.
Cizre’nin, Silopi’nin, Sur’un, Gever’in, Şırnak’ın, hesabını sormak için halklarımız alanlardan sandıklara ulaşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
AKP-MHP iktidarının Efrîn işgali, Güney Kürdistan’daki referandum karşısındaki politikalarını bu halk unutmuş değil. Halklarımız 24 Haziran’ı bir hesap sorma günü olarak görüyor. Kürt düşmanlığı üzerinden sürdürülen AKP-MHP iktidarını, politikaları ile birlikte sandığa gömmek için bu tarihi anı bekliyor.
Halklarımıza dayatılan savaş politikaları ve yoksulluk, iktidarın sonunu getirecek.
Tek adam rejimi ve dikta hevesi kursaklarında kalacak.

ALANLAR…
HDP’nin mitingleri büyük bir coşku ile devam ediyor. Eşbaşkanlar Sayın Pervin Buldan ve Sayın Sezai Temelli alanlarda, coşkuyla karşılanıyor. Demirtaş’ın sesi alanlarda yankılanırken, her söz özgürlük mücadelesinin bayrağına dönüşüyor. Alanlar dolu… halklarımız demokratik iradesini birleştireceği 24 Haziran gününü iple çekiyor. Verilecek her oy, halklarımızı demokrasi mücadelesinde bir adım daha ileri taşırken, aynı zamanda AKP-MHP ikilisinden de hesap sormanın ilk adımı olacak.
Tüm baskılara rağmen HDP dimdik ayakta ve alanlarda başlattığı seçim çalışmalarını sandıklarda zirveye çıkarmaya hazır. Tüm hile ve zorbalıklara rağmen HDP alanlarda yükselttiği demokrasi mücadelesini sandıklarda seçim zaferine dönüştürmeye hazır.
24 Haziran günü halklarımız bu bilinç ve kararlılıkla seçim sandıklarının kurulduğu alanları dolduracak ve sandıklara aynı duyarlılıkla sahip çıkaracaktır.
Bu seçim, halklarımız için demokrasi ya da zorla dayatılan, otoriter tek adam diktası arasında yapacağı bir REFERANDUM olacaktır.
Tek adam rejimine DUR demek için: alanlardan sandıklara!
BİR OY HDP’YE…
BİR OY
SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A…

Yorumlar