24 Haziran’da kadının gücünü göstereceğiz




24 Haziran’a sayılı günler kala HDP’li kadınlar İzmir Karşıyaka’da ve İstanbul Ataşehir’de bir araya geldi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala İzmir Karşıyaka’da ‘Kadınlar Buluşuyor’ etkinliği ile bir araya geldi. İlkin “Kadınlarla Değişir” sloganı ile yürüyüş yapan kadınlar, daha sonra her hafta Karşıyaka İskelesinde ihraçlara karşı yapılan KESK eylemine destek verdi. KESK eyleminin ardından Karşıyaka Çimlerine yürüyen kadınlar burada sloganlar, halaylar ve zılgıtlarla forum düzenledi. Burada kısa bir konuşma yapan HDP Milletvekili adayı Serpil Kemalbay, “24 Haziran’da kadın gücünü bir kez daha göstereceğiz” dedi.

‘İrademizi hiçbir güce teslim etmeyeceğiz’
HDP’li kadınlar İstanbul Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda ise “Yeni yaşam özgür kadınla yeni toplum kadın emeğiyle” şiarıyla, kadınlarla bir araya geldi.
İlk sözü alan HDP İl Eşbaşkanı Esengül Demir,  erkek egemenliğine direnen kadınların, 24 Haziran’da hem iradelerini hem de direniş güçlerini yansıtacaklarını belirtti. Seçim günü bütün kadınları sandıklarda görevli olmaya davet eden Demir, “Seçim günü sandıklarda görevli olup oylarımızın çalınmaması ve oyların doğru işlenmesini takip etmek gerekiyor. AKP’nin bize dayattıkları karşısında sabahtan geceye kadar sandıkların başında olalım. İrademizi asla böyle bir iktidara teslim etmeyelim. Kadınlar isterse yapar” dedi.

 ‘Bütün kadınlarda Sakine Cansız’ın ruhu var’
 İnsan Hakları Derneği Eşbaşkanı Eren Keskin de, bu coğrafyayı direnen kadınların değiştireceğini ve Sakine Cansız ruhunun bütün kadınlarda olduğunu söyledi. Cezaevinde olan HDP’li vekillerin çoğuyla insan hakları üzerine çalışma yürüttüğünü belirten Keskin, “Biz 90’lı yıllarda yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olduk. Bu katliamların suçluları hala açıklanmadı. Ama biz kim olduklarını biliyoruz. AKP, hiç utanmadan Mehmet Ağar ve Tansu Çiler gibi eli kanlı katilleri yanına aldı” ifadelerini kullandı. HDP’nin demokrasinin kilidi olduğuna dikkat çeken Keskin, “Var gücümüzle HDP’ye ve Demirtaş’a oy vermeliyiz. Demirtaş zincirlerin ardından, hapishaneden hepimize umut oldu ve olmaya devam ediyor. Bugün burada bulunan kadınlarla beraber HDP’ye barajı aştıracağımızın sözünü verelim. Kadınların siyasette yapacağı çok şey var. Kadın ruhunu siyasete geçirelim” diye belirtti.

‘Arkalarına bakmadan gidecekler’
İstanbul milletvekili Hüda Kaya ise şöyle konuştu: “Sarayın ve yezidlerin bir oyluk canları var. 24 Haziran’da kadının gücü neymiş görecekler. 25 Haziran’da insanların karşısına çıkamayacaklar. Arkalarına bakmadan gidecekler. Onlara Kürt’üyle, Alevi’siyle, Çerkezi’yle, hep beraber nasıl birlikte yaşamanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Biz bu ülkede yaşayan 81 milyon insan için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
İSTANBUL/İZMİR

Yorumlar