1 Ejder, 2 Kirpi; 33 asker





Çelê’de 30 zırhlı araçtan oluşan konvoyu iki koldan vuran gerillalar, 1 Ejder ve 2 Kirpi tipi zırhlı aracı imha etti; 33 askeri öldürdü. Eylemden sonra konvoyun bir kısmı Hakkari’ye geri dönmek zorunda kaldı, bir kısmı ise eylem yerinde durdu.
Gerillalar, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde zırhlı bir araç konvoyunu vurdu, en az 33 asker öldü. Diğer eylemlerle birlikte en az 39 askerin öldüğü bildirildi.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ile Şırnak’ın Uludere ilçesi ve Dersim’in Nazımiye ilçesinde düzenlenen gerilla eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu. Detaylar şöyle:

30 zırhlı araçlık konvoy
* Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi 21 Haziran günü saat 00.50’de Hakkari’den Çelê (Çukurca) ilçesine doğru ilerleyen yaklaşık 30 zırhlı araçtan oluşan işgalci TC ordusunun konvoyuna yönelik Çemê Bedel köyü yakınlarında bir eylem düzenlendi. Konvoyda bulunan tüm araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 Ejder tipi ile 2 Kirpi tipi zırhlı araç tümden imha edildi. Düzenlenen bu eylemde tespit 33 Türk askerinin öldürüldüğü tespit edildi. Eylemden sonra konvoyun bir kısmı Hakkari’ye geri dönmek zorunda kaldı, bir kısmı ise eylem yerinde durdu. İşgalci TC ordusu, konvoya vurulan darbe ardından İHA’ların desteğinde çok sayıda Kobra tipi taarruz helikopteriyle alanı rastgele bir şekilde bombaladı.

JÖH’e sabotaj; 2 ölü
* Aynı gün saat 05.00’te işgalci TC ordusu 1 tank, 1 Ejder tipi ve 2 Kobra tipi zırhlı aracın desteğinde alanda bir operasyon başlattı. Alanda arama tarama yapan özel harekatçılara yönelik bir sabotaj eylemi düzenlendi. Hedeflenen bu birlikten 2 özel harekatçı öldürüldü, 2 özel harekatçı ise yaralandı. Alandan geri çekilen işgalci TC ordusu, ağır silahlarla rastgele bombaladı.  Bombardıman sırasında işgalci güçler çok sayıda ambulansla ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırdı.

Merganiş’te mevzi ve barınaklar
* Gerillalar, 21 Haziran günü saat 17.00’de Çelê ilçesine bağlı Merganiş tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenledi. Mevzi ve barınaklarını etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan toplarıyla bombaladı.

Reo imha edildi; 3 ölü
* 20 Haziran günü saat 10.15’te Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elîşêr tepesinden Ertuş alanına bağlı Dola Heydaran alanına doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait 1 Reo tipi askeri araca yönelik eylem yapıldı. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan araç imha edildi; 3 asker öldürüldü. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu aynı gün saat 17.00’de sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

Karakol yerleşkesine eylem
* Gerillalar, 20 Haziran günü saat 14.00’te Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sinek karakoluna yönelik bir eylem düzenledi. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzi ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. Eylem ardından işgalci TC ordusu Heftanin bölgesine bağlı Bektorya, Dola Silê ve Hestiya alanlarını rastgele bir şekilde bombaladı.

Gizli birliğe sabotaj
* Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında 21 Haziran günü saat 07.00’de Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Şehit Delil mıntıkasında pusulama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlendi. Bu eylemde 1 asker öldürüldü.

Hava saldırılarında kayıp yok
* İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 20 ve 21 Haziran günleri Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenledi. Bu kapsamda 20 Haziran günü saat 11.00 ile 12.00 arasında Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Dola Silê alanını, 21 Haziran günü saat 16.00 ile 18.00 arasında ise Xakûrkê bölgesine bağlı Şekif tepesini bombaladı. İşgalci TC ordusunun düzenlediği bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmadı. 
ANF/BEHDİNAN

Yorumlar