‘Yerimi HDP’de buldum’



HDP’nin İstanbul milletvekili adayı Turgut Öker, Alevilik inancının sorunlarına çözüm bulmak için HDP’den aday olduğunu söyledi. Öker “Bir Alevi olarak HDP’de yerimi buldum” dedi.

FADIL DONMA
HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde yapılan bir panelde konuşan HDP’nin milletvekili adayı Turgut Öker, “Bir Alevi olarak HDP’de yerimi buldum. HDP’ye geldim ve ve burada gururla karşınızdayım” dedi.
Hannover kentinde önceki akşam saatlerinde Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) bağlı Cemevi konferans salonunda yapılan panele, HDP İstanbul Milletvekili Adayı Turgut Öker ve HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu temsilen KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç konuşmacı olarak katıldı.
Hannover Alevi Toplumu Derneği Başkanı Murat Yaşık’ın yaklaşık 200’den fazla katılımcıyı selamlamasının ardından Yüksel Koç, 24 Haziran baskın seçimini değerlendirdi. Koç “Biz Avrupa’daki bileşenlerin ortak hedefi Erdoğan’ı durdurmaktır. HDP için bileşenler bütün dünyada birleşti ve hızlı şeklinde çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Sandık başına üç kişiyle gidin
Koç devamla şunları söyledi: “Sadece bizim oyumuz yetmiyor çünkü Erdoğan oyların üçte birini çalacak, biz bunu tartışmıyoruz, biz şimdiden biliyoruz. Oyları çalacak adam, hırsızdır. Bütün bunları düşünerek en az 3 kişi ile beraber sandığa gitmeliyiz. Herkes ülkedeki akrabalarını aramalı ve onların HDP’ye çalışmasını sağlamalı. Eğer biz aramızdaki duvarları kırarsak daha güzel şeylere tanık oluruz. Düşman bizi yenemez.”

 

‘Yerimi Alevi olarak HDP’de buldum’ 
HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Turgut Öker ise “Türkiye’nin gerçek sahiplerini ortadan kaldırdılar. Öncesi bu topraklar Êzîdîlerindi, Rumlarındı, Ermenilerindi. Fakat hep kendilerine göre coğrafyayı değiştirdiler. Sıra Alevilere gelmişti. Biz bu duruma karşı duyarlı olmalıyız. Bizim için parti önemli değil – biz partiyi bir araç olarak kullanıyoruz- Bir Alevi olarak yerimi HDP’de buldum. Siyasete girmediğimiz için siyaset bizi mağdur bıraktı. Ana sorunlarımızı çözülmedi. Biz siyaset yapmıyoruz, biz yolumuzun siyasetini yapıyoruz. Parti sevdalısı değiliz. Yolumuzun sevdalısıyım ve bir devrimci olarak katılıyorum HDP’ye. HDP’ye geldim ve burada gururla karşınızdayım. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi insanlar Yezitlere ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dedi. Kürtlerin bu davası kutsal bir davadır” dedi.
Turgut Öker’in konuşması ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Halk içerisinde Ali Amca olarak tanınan bir dinleyici, Turgut Öker’in yoluna destek vereceğini söyledi.
Murat Yaşık da paneli sona erdirirken “Demokrasi kazansın, Alevi toplumu kazansın. Adayımızı milletvekili olarak görmek istiyoruz ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mannheim’da seçim standı

Almanya’nın Mannheim kentinde, Türkiye ve Kürdistan’da gerçekleşecek 24 Haziran seçimleri için Mannheim Seçim Koordinasyonu tarafından Mannheim Altefeurwache’da stand açıldı.
HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek amacıyla açılan standa Kürdistanlı ve Türkiyeli yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Adeta miting havasına dönüşen etkinlikte, Almanca, Kürtçe ve Türkçe bildiriler okunup dağıtıldı. Etkinlikte HDP seçim komisyonu adına Cano Yıldız, Almanya Sol Parti (Die Linke) Federal Milletvekili Gökay Akbulut, KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ve HDK Mannheim Eş Sözcüsü Mehmet Yaman konuştu. Etkinlik, halaylar eşliğinde sona erdi. Mannheim Seçim Koordinasyonu seçimlere kadar çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar