Yeni bir Türkiye için oylar HDP’ye



HDP İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Turgut Öker Hamburg’da HDP seçmenleri ile buluştu. Alevilerin siyasetten uzak tutulmaya çalışldığını hatırlatan Öker, özellikle genç kesimlere sandığa gitmeleri çağrısı yaptı.

M.ZAHİT EKİNCİ
HAMBURG

24 Haziran’da Türkiye ve Kürdistan’da yapılacak olan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri için Halkların Demokratik Partisi (HDP) adaylarının seçmenlerle buluşmaları devam ediyor. HDP İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı ve aynı zamanda Avrupa’da yaşayan Alevilerin tek temsilcisi Turgut Öker Hamburg’da HDP seçmenleri ile buluştu. Hamburg Alevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Öker’in yanı sıra KCDK-E Eşbaşkanı ve HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu temsilcilerinden Yüksel Koç da katıldı.

‘Binlerce kişi seçim çalışmalarında aktif’
Moderatörlüğünü Akademisyen Evrim Kaya’nın yaptığı panelde ilk sözü alan Yüksel Koç şunlara değindi: “Bu seçim özgürlükten ve barıştan yana olan tüm insanlar için önemlidir. Bu baskın seçim ile Erdoğan ve Bahçeli kliği Türkiye’de faşizmi kurumsallaştırmak istiyor. Var olan renkleri, dilleri ve farklılıkları bastırmak ve Kürtlere diz çöktürmeyi hedefliyorlar. Türkiye’yi gelecek kötü günler bekliyor. Diasporada yaşan bizler yani Aleviler, Kürtler, gerçek Müslümanlar, Ermeniler, Êzîdîler, çevreciler bu gidişata dur demek için geniş bir platform kurduk. Özgürlük ve demokrasiden yana olan herkesi kucaklamak istiyoruz. Şu anda binlerce kişi seçim çalışmalarında aktif olarak yer alıyor. En ücra bir köyde yaşayan bir oya dahi ulaşmaya çalışıyoruz. AKP rejiminden muzdarip bütün insanların oylarına talibiz. Her şehrin özgünlüğüne göre komiteler kurduk. Klasik çalışmaları aşarak birebir insanlara ulaşmaya ve onlara dokunmaya çalışıyoruz.”

Sandığa gitmemek gaflettir
Kulanılmayan her oyun faşizmin kurumsallaşmasına hizmet edeceğini ifade eden Koç, “Benim oyumla bir şey olmaz deyip sandığa gitmemek gaflettir. Erdoğan’ın politikasına hizmet eder. Bu diktatörü durdurmanın tek yolu HDP’nin barajı aşması ve parlementoda yerini almasıdır. Onun için HDP ye gönül vermiş her insan seçim günü beraberinde en az on tane insanı beraberinde götürmelidir. İnanıyorumki Kürtler ile Alevilerin bir araya gelmesi Türkiye’nin çehresini değiştirecektir” dedi.
HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Turgut Öker de HDP’nin taslak ve programıyla Alevilerin beklentilerine ve özlemlerine cevap verdigi için mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Öker, “Egemenler ne hesaplar yaparlarsa yapsınlar 2023’ü göremeyecekler. İnsanlar artık bu baskı rejiminde yaşamak istemiyorlar. Yaşanan onca acıya rağmen insanların bir arada yaşama umudunun dünden daha fazla olduguna inanıyorum. 24 Haziran’da yapılacak olan seçim bir ülkenin kaderini belirleyecek. Aydınlığa karşı karanlığın, savaşa karşı barışın mücadelesi olacak. İnanıyorumki yeni bir Türkiye’nin inşasında HDP’de yer alacaktır. Aleviler olarak Mazlum insanlarla bir araya gelip ittifak kurmamız yaşamsal bir tercihtir. Bu tercih bir seçimle sınırlı tutulabilecek bir tercih degildir. Bize bunca acıyı yaşatan bu zihniyetten hepten kurtulmak istiyoruz. HDP projeleri Alevilerin istemleriyle örtüştüyor. Ne Aleviler tek başına kurtulabilir ne de Kürtler. Birbirimizin desteğine ihtiyacımız var. Bir araya gelmememiz için yıllarca uğraştılar ama bundan sonra başaramayacaklar” dedi.

Genç nesillere yönelelim
Avrupa’da yaşayan birçok gencin siyasete ilgi duymadığını belirten Turgut Öker, mutlaka bu kesimlere ulaşılması gerektiğine de dikkat çekerek, “Avrupa kitlesinde bir kafa karışıklığı var. Bundan dolayı birçok insan şu anda kararsız. Gençlerin siyasete ve ülke sorunlarına karşı bir duyarsızlığı var. Birçok genç oy kulanmaya gitmediği gibi seçmen olup olmadığının farkında bile değil” ifadelerini kullandı.
Turgut Öker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alevilerin siyasetten uzak durmaları en çok Yezid’in işine gelir. Bizim için en büyük tehdit Erdoğan rejimidir. Alevilerin bu aymazlıktan kurtulması lazım. Kimse bizden kurbanlık koyun gibi boynumuzu uzatmasını beklemesin.
Sayın Selahattin Demirtaş, AKP’ye koltuk değneği olmamanın bedelini bugün cezaevinde yatarak ödüyor. Bizim için kutsal olan partiler değil, ilkelerdir. Küresel göçler 24 Haziran’da AKP ve CHP den oluşan bir koalisyon kurmak istiyorlar. Erdoğan bunun icazetini almak için İngiltere’ye gitti. Demirtaş Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil ediyor. Bizler her zamankinden daha güçlüyüz. Önemli olan bunun farkına varmak. Bu duygularla, bu sorumlulukla herkesin HDP’nin başarısı için çalışması gerekiyor.”

Yorumlar