Şêxmend Kubbesi için çağrı



ÎBRAHÎM ÊZIDÎ/ROJNEWS

Şengal’de Êzîdîlere ait birçok kutsal yer DAİŞ’in saldırısı sonucu yerle bir edildi. Saldırılar sonrasında tahrip edilen, yıkılan kutsal yerler yeniden onarılmayı bekliyor. 
Şengal’de 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin saldırıları sonucunda binlerce Êzîdî katledilirken, binlercesi yerinden göç etmek zorunda kaldı. Bu saldırılarda Êzidîlere ait tarihi, kutsal ve inanç merkezlerini de yerle bir edildi. Şengal’in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinden bu yana yerle bir edilen tarihi ve kutsal yerler tekrar yenilemeyi bekliyor.
Şengal’de yıkılan, tahrip edilen yerlerin onarılıp, hizmete açılması gerektiğini dile getiren Şêxmend Kubbesi çalışanı Şêx Xêrî Mirad, “Şengal’deki tarihi ve kutsal yerler sadece Êzîdîler için değil, insanlık için büyük bir önem taşıyor. Onun için DAİŞ çeteleri tarafından yıkılan, viran edilen yerlerin yenilenmesi için herkesin elinden geleni yapması gerekir. Şêxmend Kubbesi de Êzîdîler için de büyük bir değerdir. Bu yerlerin yenilenmesi için herkese çağrıda bulunuyorum” dedi.
ŞENGAL

Yorumlar