Newyork’tan Erzincan adaylığına



HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde Ordu ve Erzincan’da gösterdiği adaylar oldukça iddialı.

HDP’nin Ordu’da aday gösterdiği genç aday Şevder Yandı, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nden İngilizce İşletme Mezunu ve halen Sosyal Hizmetler Bölümü’nde öğrenci. Ordu’da kayda değer bir oy alacaklarını söyleyen Yandı, hedeflerinin Ordu’da ilk kez milletvekili çıkarmak gibi yüksek olduğunu ifade etti.

Karadeniz’de yaşanan doğa katliamlarına değinen Yandı,  “Karadeniz’de doğayı katleden HES projeleri var. ‘Dere ıslahları’ diyerek dereleri katlediyorlar. Biz iktidara gelirsek ki umudumuz var. O dere ıslahları adı altında yapılan tüm HES’leri iptal edeceğiz. Gerçekleştirilmeyen ve yapım aşamasında olan projeleri derhal durduracağız. Ordu’da fındık gibi dünyanın en nadide ürünü var. Yine Ordu, dünyanın en fazla fındık yetişen kentlerin başında yer alıyor. Ordulu fındık üreticilerinin aslında mağduriyetlerinin de farkındayız. Kooperatifler kurarak üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkının kapatılmasını öncelikle istiyoruz. Bunun için çalışmalar yürüteceğiz. Üreticinin 8 TL’ye sattığı ürünü tüketici 50 TL’ye bulabiliyor. Bu fiyat farkının kapatılması için kooperatifleşme yoluyla politikalar yürüteceğiz” dedi.

Ordulu gençlere seslenen Yandı, “Gençler üniversite okuyor ve niteliksiz işçi olarak görülüyor. Gençler için kapsamlı ve vizyonu en geniş parti HDP’dir. Gençler tüm partilerin gençlere ilişkin projelerine bakarak oy vermeliler. Burada da görülecektir ki, HDP en iyi projeleri sunan partidir. Gençlerin HDP’ye oy vermemeleri için hiçbir gerekçeleri yok. HDP ile daha mutlu bir gençlik ve HDP’nin Ordu’da ilk milletvekilini çıkarması için oylar HDP’ye diyorum” dedi.

HDP’nin Erzincan’da gösterdiği adaylardan İbrahim Bozkurt, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 1960’ta Amerika’nın Newyork kentine gitti. 23 yıllık Newyork yaşamının ardından Dersim’e bağlı Erzin ile sınır olan Pülümür ilçesi köyü Muti’ye 3 yıl önce yerleşen Bozkurt, şunları söyledi: “Buraya yerleşince haksızlıklara karşı mücadelede yer almaya karar verdim. Demokratikleşme çabasına benim de bir nebze katkım olursa ne mutlu bana. Yapılan haksızlık, eşitsizlik ve yargısız infazlara karşı mücadele etme kararı verdim. Seçilirsek daha aktif çalışmalar içerisinde yer alırız. Hep birlikte kazanacağız.”
ERZİNCAN

Yorumlar