İki günde 37 asker öldürüldü




HPG ve YJA Star gerillalarının, Güney ve Kuzey Kürdistan’daki Türk güçlerine yönelik eylemlerinde 37 asker öldürüldü.

Türk ordusunun işgal alanını genişletmek istediği Güney Kürdistan ile imha operasyonlarını sürdürdüğü Kuzey Kürdistan’da eylemlerle yanıt veren gerillalar, 37 askeri öldürdü. Eylemlerde, 7 mevzi, 1 barınak ve 1 drone imha edildi; 1 Kirpi ve 1 İHA da darbelendi.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:
* Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 29 Mayıs günü saat 10.00’da Güney Kürdistan’ın Sideka bölgesindeki Lêlikan tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlendi. Gerillalar, Türk mevzilerine sızarak yakın mesafeden etkili vuruşlar yaptı. 4 koldan yoğun ateş altına alınan tepedeki 6 mevzi ve 1 düşman barınak imha edildi; 19 asker öldürüldü. Eylem ardından Türk savaş uçakları Lêlikan çevresini bombaladı.
* Aynı gün saat 14.30’da Lêlikan tepesindeki Türk askerleri bu kez 2 koldan vuruldu; 1 asker öldürüldü.

YJA Star’dan üst üste
* YJA Star gerillaları, 29 Mayıs günü saat 17.45’te Lêlikan tepesindeki askerlere suikast eylemi yaptı; 1 asker öldürüldü.
* YJA Star gerillaları, 30 Mayıs günü 12.30 ve 17.30 saatlerinde yine Lêlikan tepesindeki işgalcilere yönelik suikast eylemleri düzenledi; 2 asker öldürüldü.
* Barzan bölgesindeki Ronahi tepesinde konumlanan Türk güçlerine yönelik 29 Mayıs günü saat 15.00’te yapılan eylemde ise ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi.

Tevê Xwedê’de 5 asker daha
* Gerillalar, 30 Mayıs günü saat 07.30’da Barzan bölgesine bağlı Tepe Xwêde mıntıkasındaki Türk güçlerine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. 1 mevzinin tamamen imha edildiği eylede, 5 asker öldürüldü, 1 asker ise yaralandı.

Küçük Cilo’da drone düşürüldü
* Aynı gün saat 15.00’te Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo üzerinde keşif uçuşu yapan 1 drone tipi insansız hava aracı vurularak düşürüldü.

Kelebek’te ömürleri kısa sürdü
* Bir süredir Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Kola ve Dêman köyleri arasındaki Kelebek tepesinde konumlanan bir Türk birliği denetim altına alındı. Bir süre denetim altında tutulan bu birliği 30 Mayıs günü saat 19.00’da vuran gerillalar, 3 askeri öldürdü.

Evliya tepesinde 4 asker
* Gerillalar, 29 Mayıs akşamı Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Evliya tepesindeki mevzi ve barınakları etkili bir şekilde vurdu; 4 asker öldürüldü.
* Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kuroşino tepesinde konumlanan Türk güçlerine yönelik eylemde ise ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi.

Osyan karakolunda suikast
* Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 29 Mayıs günü saat 15.00’te Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Osyan karakoluna yönelik bir dizi suikast eylemi yapıldı; 2 asker öldürüldü.

Garê’de İHA darbelendi
* Gerillalar, 28 Mayıs günü öğle saatlerinde Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesi üzerinden keşif uçuşu yapan insansız hava aracını (İHA) vurdu. Darbelen İHA alandan uzaklaştı.

Kirpi’ye sabotaj yapıldı
* Bingöl ve Elazığ yolu üzerindeki Çeken köyü yakınlarında işgalci TC ordusuna ait 1 Kirpi tipi zırhlı araca yönelik 30 Mayıs günü saat 09.50’de sabotaj yapıldı. Zırhlı aracın darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. ANF/BEHDİNAN

Yorumlar