Iğdır 10 bin seçmenini taşıyacak




Hareketli seçmenin en fazla bulunduğu kentlerden biri olan Iğdır’da, HDP il yönetimi 7 Haziran 2015 seçimlerinde olduğu gibi 10 binden fazla seçmeni kente taşıyacak. 

HDP Kürt, Azeri ve Terekemelerin yıllardır iç içe yaşadığı Iğdır’da 7 Haziran 2015 seçimlerinde 2-0 yaparak önemli bir zafer elde etti. HDP, 24 Haziran seçimlerinde de bu sonucu tekrarlamak için seferber olmuş durumda.
Iğdır’da 10 bine yakın hareketli seçmenin olduğunu ve bu seçmenleri 7 Haziran ruhuyla sandıklara taşıyacaklarını söyleyen HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Hasan Safa, şunları söyledi: “Iğdır, çok dağlık bir yer değil. Zaten biz olağanüstü bir durumdan geçiyorduk. Dolayısıyla partimiz çalışmalarını hiçbir şekilde aksatmadı. Bölgede bu konuda her anlamda hazırlıklı olan illerden biri Iğdır’dır.

Baskın seçimi bekliyorduk
Biz, bir baskın seçim bekliyorduk. Bu baskın seçime hazırlıksız yakalanmamak için gerekli alt yapımız vardı ve arkadaşlarımız da bu yönde çalışmalarını yapmıştı. Seçim tarihi belli olduğunda hemen mevcut il yönetimimizdeki arkadaşlarımızla Iğdır İl Seçim Örgütleme Komisyonumuzu kurduk. Bu komisyon kurulduktan sonra diğer basın, hukuk, mali başta olmak üzere tüm komisyonlarımızı da kurduk. Zaten Iğdır’ın 3 tane ilçesi var. Bu ilçelerimizdeki eksiklikleri de giderdik. Seçim startı verildiği andan itibaren anons araçlarımız mahalle mahalle, köy köy gezmeye başladı. Iğdır’da yeniden 2-0 yapmak için canla başla çalışıyoruz. Kentte büyük bir heyecan var ve 24 Haziran’da her 2 vekilimizi de Meclis’e göndereceğiz.

Halkımız dimdik ayakta
7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra bozulan süreçle birlikte halkımız üzerinde uygulanan baskı, şiddet ve yıldırma politikasına karşı gerçekten dimdik ayakta. Halkımız cezaevlerinde olan eşbaşkanlarını, vekillerini, siyasi tutsakları, belediye eşbaşkanlarını ve kendilerine yapılan zulmü, hiçbir zaman unutmayacaktır. Bunu da 24 Haziran’da sandıkta gösterecektir.”

Yedeğin yediğini bile hazırladık
HDP İl Bilgi İşlem Sorumlusu Serhat Ceylan da hiçbir dönemde olmadığı kadar sandıklarda görev almak için yurttaşların kendilerine başvuru yaptığını belirtti. Ceylan, “Sandıklarda görev almak için o kadar gönüllü arkadaşımız var ki, yedeğin yedeğini oluşturduk. Bu başvurular, geçmiş bütün seçimlerin 10 katından bile fazla. Bazı seçimlerde sandık görevlisi bulmakta zorlanıyorduk. Ama seçimlere 1 ay kala sandıklarda görev alacak arkadaşlarımızın yedeğinin yedeğini bile oluşturduk. Özellikle bize üniversite mezunu gençlerin sandıklarda görev almak için başvurması önemlidir. Şimdi görünen 250 sandıkta, 500 arkadaşımız görev aldı. Bu sayıyı ek olarak, 140 kişi daha yedekte bekliyor. Bu muazzam bir şey. Halkımız o kadar hırslı ki, sandıklarının güvenliğini asla bırakmayacaklarının sözünü veriyor” şeklinde konuştu.

Bütün ihtiyaçları karşılayacağız
Hareketli seçmen için komisyonlarını kurduklarını da söyleyen Ceylan, şöyle devam etti: “Köylerde, yaylalarda, öğrenciler arasında ve inşaatlarda çalışan yurttaşlarımızın sayısını belirlemek için çalışmalarımız başladı. Iğdır dışından olan bütün seçmenlerimizin maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılayarak sandık başına getireceğiz ve seçimlerden sonra tekrar onları gidecekleri yere bırakacağız. Bu şekilde 7 Haziran seçimlerinde de 10 bine yakın seçmen taşımıştık. Bu seçimlerde de hedefimiz ne kadar seçmen varsa Iğdır’a taşımaktır. Bu nedenle her yere ulaşmaya çalışıyoruz.”

İl dışındaki seçmene ulaşabilmek için köy, mahalle muhtarları ve yurttaşlardan bilgi aldıklarını söyleyen Ceylan, “Gittikleri yerleri tespit etmeye çalışıyoruz. Yaylalarda, mezralarda nerede olursa olsunlar yani Iğdır’dan giden kim varsa bu seçimlerden önce onlara ulaşıp kentte sandık başına getireceğiz. Çünkü, Iğdır’da oylarımızın büyük çoğunluğu hareketli seçmenden geliyor. Onun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.
IĞDIR

Yorumlar