Hüseyin AYKOL: Her fırsatta süngerli odaya konuluyorlar!



İÇERİDEN

Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Enes Taşkın, bir süre önce mahkemesi olduğu için Mardin’e götürüldü. Yapılan duruşma sonrası Bolu’ya geri getirilmek üzere yola çıkarılıyor ve bir gün Sincan 2 nolu F Tipi Cezaevi’nde mola veriliyor. Kendisinin PKK davasından yargılandığını söylemesine rağmen IŞİD’lilerin bulunduğu odaya konulmak isteniyor. Buna itiraz eden Enes Taşkın, süngerli odaya konulmuş, sürekli dövülüp, hakarete uğramış. Ardından çıkarıldığı doktor da her hangi bir rapor yazmamış. Yaşanan bunca saldırıdan sonra, bir de Enes Taşkın’a cezaevinde korku-panik uyandırmaktan soruşturma açılmış. El İnsaf yani…
Daha önce gönderildiği iki ayrı hastanede akciğerinde nodül tespit edilen Ebedin Abi, en son gittiği Kayseri’deki hastanede kendisine “akciğerin temiz” denmiş. Elindeki iki hastane raporuyla akciğerini tedavi ettirmek isteyen Ebedin Abi’nin Van gibi gelişkin bir hastanenin bulunduğu bir şehre sevk edilerek tedavi olması gerekiyor.
Hasta mahpuslardan Aydın Değirmenci, Tokat T Tipi Cezaevi’nde bulunuyor ve hastalığının kesin tanısı için gereken kimi tahlilleri için gereken hastane sevkleri yapılmadığı gibi, kendisine verilen diyet tedavisinin yüzde 80’ini uygulayamıyor.
Mustafa Akkuş, 21 yıldır cezaevinde bulunuyor. 1994 yılında İran’da ameliyat olmuş. Orada midesinin yarısı alınmış. En son Ocak 2018’de endiskopiye götürülmüş ve midesinin filmi çekilmiş. Ancak mevcut durum hakkında kendisine bilgi verilmemiş ve sonuçların Sağlık Bakanlığı’na gönderileceği belirtilmiş. Mide rahatsızlığına bağlı olarak boğazında yaralar oluşan Mustafa Akkuş’un kilosu 69’dan 59 kiloya kadar düşmüş bulunuyor. Halen Tokat T Tipi Cezaevi’nde bulunan Akkuş’un tedavisi konusuna ciddiyetle eğilmek gerekiyor.
Edirne F Tipi Cezaevi’nden Bünyan 2 nolu T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilenlerden İbrahim Nilüfer, bugünlerde geldiği cezaevinin idaresine dilekçeler yazıyor ama herhangi bir cevap ise alamıyor. Neden mi? Edirne’de kalan ve daha sonra kendilerine gönderileceği söylenen eşyalarından el yazmalı defterler, üç ajanda, üç harita metot defteri, ketıl, blok flüt, klarnet, tabaklar, futbol ve voleybol topu ve başka birçok eşya Bünyan’a gönderilmedi ve bu konuda hiçbir makam sorumluluk almak istemiyor.
Ermenek M Tipi Cezaevi’nde bulunan Yılmaz Demir, bulunduğu kurumun bir belgesini bana göndermek istemiş; ancak aslında UYAP’ta da kayıtlı olan bu belgenin bir kopyasının bana gönderilmesi ‘sakıncalı’ bulunmuş ve engellenmiş (!)
Tekirdağ 1 nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Nihat Yağız’ın bana 7 Mart 2018 günü yazdığı mektubu 15 Mayıs 2018 günü postaya verilmiş. Sansürlü mektuptan kalanları, haftaya burada ele alacağım.
Özgürlükçü Demokrasi editörlerinden Mehmet Ali Çelebi, bulunduğu Silivri 5 nolu L Tipi Cezaevi’nden gazeteci arkadaşlarına selam söylüyor.
BİLGİLENDİRME: Trabzon E Tipi Cezaevi’nde denetimli serbestlik vakti gelen kimi kişilerin serbest bırakılması, yani tahliye edilmesinde sıkıntılar varmış. Oysa bunun yapılması yasa gereğidir; yoksa kanuna keyfi yorum getirilemez. Örneğin Tekirdağ 2 nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan siyasi mahpuslar, cezası bir yılın altına düştüğünde denetimli serbestlik ile tahliye olmak istediklerinde, kendilerinden pişman olduklarına dair dilekçe isteniyordu.
Böyle bir şeyi haklı olarak yapmadıklarında da tahliye edilmiyorlardı. Bu durumu yargıya taşıyan mahpuslar, Tekirdağ 2 nolu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 19.12.2017 tarih ile Değişik iş no: 2017/1857 nolu kararıyla Azat Karabay hakkında denetimli serbestlik ve açık cezaevine gidebileceği kararı verildi. Kararın gerekçesinde suçun propagandadan olduğu belirtiliyor. Bu karara uygun olarak Tekirdağ 2 nolu T Tipi Cezaevi’nden 4 kişi tahliye edilmiş. Durumu benzer olan mahpusların dikkatine…
MEKTUBU GELENLER:
Ahmet Çelik – Bolu F Tipi Cezaevi
Bahattin Solhan – Bolu F Tipi Cezaevi
Ebedin Abi – Bünyan 2 nolu T Tipi Cezaevi
İbrahim Nilüfer – Bünyan 2 nolu T Tipi Cezaevi
Ergin Doğru – Elazığ 2 nolu Yüksek Güvenlikli CİK
Yılmaz Demir – Ermenek M Tipi Cezaevi
M. Ali Çelebi – Silivri 5 nolu L Tipi Cezaevi
Nihat Yağız – Tekirdağ 1 nolu F Tipi Cezaevi
Aydın Değirmenci – Tokat T Tipi Cezaevi
Mustafa Akkuş – Tokat T Tipi Cezaevi
Zindan Altan – Trabzon E Tipi Cezaevi
Hüseyin AYKOL

Yorumlar