HDP’nin başarısı için sokak sokak geziyorlar



24 Haziran seçimlerinde HDP’nin başarısı için gönüllüler yoğun bir faaliyet içinde. HDP gönüllüleri posta kutularına HDP’yi tanıtan bildiriler attı. Çalışanlar tüm Kürdistanlılar ve dostlarının “Bir oy her şeydir” şiarıyla çalışmalara girmesi gerektiğini söyledi.
24 Haziran seçimleri için Almanya’nın Köln ve Stuttgart kentlerinde HDP bileşenleri yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İki kentte HDP çalışanları sokaklar çıkara binlerce bildiri dağıtttı.
İsveç’in Borlänge ve Danimarka’nın Hillerød kentlerinde de toplantılar yepıldı.

‘Gün mücadeleyi yükseltme günüdür
Kentin tüm semtlerinde çalışma yürüten HDP’liler, Porz’da da ev ziyaretleri gerçekleştirip posta kutularına bildiriler bıraktı.
Porz seçim platformu ve Viyan kadın meclisi tarafından yapılan ziyaretler yoğun ilgi ile karşılandı.
ANF’ye konuşan HDP’liler, çalışmaların oldukça verimli geçtiğine dikkat çekerek, tüm HDP’lilerin bulundukları her yerde seçim çalışmalarına katılmaları gerektiğine vurgu yaparak, “gün mücadeleyi yükseltme günüdür, baskı ve zulme karşı bulunduğumuz her yerde bir HDP gönüllüsü olarak seçim çalışması yürütmeliyiz” dedi.

Binlerce bildiri dağıtıldı


Bu arada Stuttgart HDP Seçim Platformu üyeleri de bildiri dağıttı. HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın yurtdışı seçmeni için gönderdiği mektup çoğaltılarak seçmene ulaştırıldı. Yaklaşık 4 saat boyunca 6 kişilik bir grupla Stuttgart- Bad Cannstatt bölgesinde binlerce bildiri dağıtıldı. Tüm hafta boyunca bu çalışmalar devam edecek.

İsveç ve Danimarka’da da çalışmalar sürüyor
Öte yandan İsveç’in Borlänge ve Danimarka’nın Hillerød kentlerinde de HDP’lilerin seçim çalışmaları sürüyor.
İsveç’te seçim çalışmalarına hız veren HDP, Dalarna bölgesindeki Borlänge ilinde seçim bürosu açtı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde çalışma yürütecek olan büronun açılışını Nusaybin Belediye Meclis Üyesi Şefik Duman yaptı.
Açılışta konuşan Duman, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Kürtlerin geleceği açısından belirleyici bir önem taşıdığını, seçimlerin demokrasi ile diktatörlük arasında bir seçim olacağını söyledi.

Bir oy her şeydir
Tüm Kürdistanlılar ve dostlarının ‘Bir oy her şeydir’ şiarıyla hareket etmeleri ve çalışmalarını yoğunlaştırmaları gerektiğini söyleyen Duman, “Eğer potansiyelimizi harekete geçirebilirsek AKP-MHP ittifakını ağır bir yenilgiye uğratabiliriz” dedi.
Dalarna bölgesinde seçim çalışmalarını yürütecek komiteler kuruldu. Seçmenlerin Stockholm’de yapılacak seçimlere katılımlarını sağlamak için otobüslerin tutulması kararlaştırıldı.
Danimarka’nin Hillerød şehrinde de kentin tüm semtlerinde çalışma yürüten HDP’liler, her semtten bir temsilciyle çalışmalarını sürdürüyor. Toplantı Sêvê Kadın Meclisi tarafından düzenlendi.
HDP’liler, çalışmaların oldukça verimli geçtiğine dikkat çekerek herkesin, bulundukları yerde seçim çalışmalarına katılmasını istedi. HDP gönüllüleri “Gün, mücadeleyi yükseltme günüdür. Baskı ve zulme karşı bulunduğumuz her yerde bir HDP gönüllüsü olarak seçim çalışması yürütmeliyiz” mesajını verdi. KÖLN/STUTTGART

Yorumlar