HDP’den başka şansımız yok





NECLA DEMİR/MA

Kendisini “kadın, emekçi, sosyalist, feminist” diye tanımlayan HDP’nin adayı Tülay Korkutan, HDP’nin durduğu noktanın eğri zamanda doğru yer olduğunu söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP)  2.Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı olan Tülay Korkutan, yaklaşık 10 yıldır sosyalist mücadelenin içerisinde yer alıyor. HDP’nin sol sosyalist bileşenlerinden biri olan Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Korkutan, Ardahan Alevilerinden. İstanbul’da doğup büyüyen ve Bolu’da üniversite okuyan Korkutan, kendisini “Kadınım, emekçiyim, sosyalistim, feministim” diyerek tanımlıyor.
HDP Kadın Meclisi’nin yayınladığı seçim bildirisi ve aday listesinde özellikle de seçilecek ilk sıralara kadın adayların yerleştirildiğini hatırlatan Korkutan, “O beyannamenin kendisi 24 Haziran seçimleri olduğu için ortaya çıkmadı. Zaten biz kadınlar var olan, yazılan bütün talepleri başından beri önümüze koyduk. Tek başına 24 Haziran’da bunları savunmayacağız. Öncesi de vardı sonrası da olacak. HDP o beyanname ile farkını ortaya koydu; çünkü AKP 16 yıllık iktidarı boyunca kadınları sürekli hedef aldı. Bu beyanname de kadınlara ve o mücadeleyi hedef alan AKP’ye bir cevaptır” dedi.

HDP eğri zamanda doğru yer
 Korkutan; AKP ile MHP, CHP-İYİ Parti ile SP arasında kurulan ittifakların Türkiye siyaseti açısından ne anlama geldiğini “Bir yerde siyasal İslam ve faşist soslarla kendisini var etmeye çalışan ‘Cumhur ittifakı’ var. Bugün sağ faşist ittifakın kendisi, 16 yıldır hem işçiler, emekçiler hem de gençler ve kadınlara yaşattıklarıdır. Bir tarafta da ‘Millet ittifakı’ var. O ittifakın içerisinde olanların da tarihsel olarak geldiği yeri ve bu zamana kadar yaptığı şeyleri biliyoruz. Sivas katliamının başında olanların içinde olduğu; tarif ettiğimiz faşist, ırkçı, milliyetçi militarist zihniyeti taşıyan bir yerde duruyor. O yüzden bugün HDP’nin durduğu nokta, gerçekten de eğri zamanda doğru yer diye de tarif edebilir” sözleriyle açıkladı.
HDP’nin kurduğu ittifakın emekçiden, kadından, gençlerden, engellilerden yana; barıştan ve demokrasiden yana bir ittifak olduğunu sözlerine ekleyen Korkutan,  “HDP biziz. HDP bu ülkede yaşayan emekçiler, kadınlar, ekmeğini kazanabilmek için 7/24 çalışan; dağına, suyuna, yeşiline sahip çıkan kişiler. HDP o yüzden de diğer ittifaklara karşı başka bir yerde duruyor” diye konuştu.

Dokunmadık insan kalmayacak
Korkutan, seçilmeleri durumunda yapacakları icraatları şöyle sıraladı: “Kapatılan kadın derneklerini tekrar hayata geçirdiğimiz, kadın meclislerini kurduğumuz, bütün mahallelerde ücretsiz kreşlerin olduğu, kadınların ücretsiz sağlıktan faydalandığı bir çalışmayı hedefliyoruz. Benim düşüncem İstanbul’un bütün ilçelerinde kadınların orada üretebildikleri çeşitli üretim ve dayanışma merkezlerinin olması. Manifestomuzda da önümüze koyduğumuz çalışmalar ilk elden bunlar olacak.” Bütün HDP adaylarının emekçi semtlerinde evlere kadar bir çalışma içerisinde olacağını da ifade eden Korkutan, “İstanbul’da değmediğimiz, dokunmadığımız insan kalmayacak. İnsanların HDP’yi bildiklerinde oy verip yanında duracaklarına inanıyorum” dedi.

Ağacına, özgürlüklerine sahip çıkanlar HDP etrafında
Gezi direnişine de katılan Korkutan, Gezi Parkı’nın yanıbaşında yıkılan AKM’yi göstererek, İstanbul’un nasıl bir rant ve iktidar kavgasına dönüşen bir kent olduğuna dikkat çekti. Korkutan, devamla şunları söyledi: “AKP hükümeti 16 yıldır hem bir keyfilik hem de rant, talan üzerinden kendisini var etti.  İstanbul bir beton yığını haline geldi. Yeşile düşman bir yapının ideolojisi de var. Bugün AKM’nin yıkılarak karşısına cami inşa edilmesi bugüne kadar izlenen politikanın geldiği nokta. İşte tam da İstanbul’un bu betonlaşmış haline cevap olabilecek, yeşile, ağaca dost olan tek parti HDP. Ağacına, özgürlüklerine sahip çıkanlar Gezi direnişiyle birleşmişlerdi, şimdi de HDP etrafında.”

Biz HDP’yiz, HDP de biz
HDP içerisinde olanların AKP’ye ve saraya boyun eğmeyenler olduğunu söyleyen Korkutan son olarak, “Bu tek başına bir seçim değil, onurlu ve uzun soluklu bir mücadele. HDP, öncesinde de sokakta olandı, sonrasında da olacak. Herkesi de bu onurlu mücadeleye destek olmaya, oy vermeye çağırıyoruz. HDP bu saydığım her şeyi değiştirmeye aday. Bunun da garantisini veriyor. Senle değişir, bizlerle değişir, Biz HDP’yiz, HDP de biz diyoruz. Bir oyumuz HDP’ye, bir oyumuz da Demirtaş’a. HDP’den başka şansımız yok, çünkü HDP sensin” çağrısında bulundu.
İSTANBUL

Yorumlar