HDP herkese ulaşıyor


HDP adayları kent merkezlerinin yanı sıra mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak, ev ev seçim çalışmasını sürdürüyor.

Seçim çalışmaların Türkiye ve Kuzey Kürdistan’ın dört bir yanında devlet engellemelerine rağmen sürdüren HDP’li adaylar, gittikleri her yerde coşkuyla karşılanıyor.

URFA
HDP Urfa milletvekili adayları, Viranşehir ilçesinde halkla buluşarak, seçim bürosu açtı. Viranşehir’in girişindeki Muhtar Tesisleri’nde yüzlerce araçla karşılanan HDP’li heyet, 5 kilometre çift şerit halinde “Bijî HDP” sloganı ile Karacadağ Caddesi’ndeki seçim bürosunun önüne geldi. Seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü. Geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıkan ve yerine kayyum atanan Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Emrullah Cin, Viranşehir’in baskılara karşı boyun eğmediğini, toplanan binler ile iktidara şimdiden cevap verdiğini belirtti.  OHAL gölgesinde bir seçime hazırlandıklarına işaret eden HDP Aadayı Ayşe Sürücü, buna rağmen başarıya kilitlendiklerini vurguladı.

HAKKARİ
Gever ve Hakkari’den yola çıkan HDP’liler Çelê (Çukurca) girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. İlçe binasına kadar yürüyüş düzenleyen kitle burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. HDP milletvekili adayı Sait Dede, 16 yıldır AKP’nin Çukurca halkına hiçbir şey vermediğini belirterek şöyle konuştu: “16 yılda Çukurca’ya sadece bir sınır kapısı (Üzümlü) açıldı, onu da keyfi muamelelerle çalıştırmaz hale getirdiniz. AKP yönetimi, sadece yasakları bu halka reva gördü. Bu halkın iradesine saldırarak bütün yöneticiler ya tutuklandı ya da uzaklaştırıldı. 24 Haziran’a beraber çalışarak gideceğiz. Onlar sürekli hırsızlığa alışıktır, bu sefer de çalacaklar. Hepimiz sandıklara sahip çıkacağız ve çaldırmayacağız ya da çalamayacakları kadar oy alacağız.”
Ardından söz alan Özgür Zeydanoğlu ise Çukurca’nın üstü açık bir cezaevine dönüştürüldüğünü, iki mahalle ve bir sokak dışında kalan her tarafın yasaklandığını belirterek, “24 Haziran’a giderken karşımızda bir şer ittifakı kuruldu. Açtıkları sınır kapısı sadece askeri operasyonlar için kullanılıyor. Sizlerle birlikte inşallah bu şer ittifakından kurtulacağız” dedi.

KARS
Kars’ta da milletvekili adayları Arzu Moco, Bişar Abdi Alınak ve HDP İl yöneticileri, kente bağlı Vezin, Borluk, Tekmeli, Derecik, Yalınkaya köylerinde halk ile bir araya geldi. Köylüler büyük bir coşku ile vekil adaylarını karşıladı. HDP’liler köy halkına HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın olduğu fotoğraflar ve el bildirilerini dağıttı.
 
ERZURUM
HDP’nin bu seçimde iddialı olduğu Erzurum’da da seçim çalışmaları aralıksız sürdü. HDP Erzurum milletvekili adayları partililerle birlikte Erzurum’da esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyaretinin startını Mahallebaşı Mahallesi’nde veren HDP’lilere halk yoğun ilgi gösterdi. Esnafın uzun uzun sohbet ettiği adaylara, “Bu seçimde Erzurum’dan Meclis’e en az bir vekil göndereceğiz” söyleminde kararlı olması dikkat çekti. Adaylar esnaf ziyaretlerine devam ederek 24 Haziran seçimlerinin HDP için ne derece önemli olduğunu anlattı.

MUŞ
HDP Muş milletvekili adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Muş milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mensur Işık, Şevin Coşkun, Adnan Topçu ile beraberindekiler Korkut ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ve halk ziyaretleri yaparak bildiri dağıtan milletvekili adaylarını halk sıcak karşıladı.

 
ADIYAMAN 
HDP Adıyaman’da seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kahta ilçesinde HDP Adıyaman milletvekili adayları Hasan Basri Yorulmaz, Hayriye Korkmaz, DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Alataş ve yüzlerce kişinin katılımı ile Kahta 100’üncü Yıl Parkı kavşağındaki büro açılışını gerçekleştirdi. Konvoyla yapılan turun ardından açılışı yapılan Kahta bürosunun önüne gelen adaylar büyük bir coşku ile karşılandı.

AMED
HDP Amed adayları ilçe ilçe, köy köy coşkuyla karşılanıyor. HDP’li Sibel Yiğitalp, Bağlar ilçesinde partililer ile birlikte 17 köye ziyaret gerçekleştirdi. HDP’nin genç adaylarından Abdurrahim Durmuş, Çınar’da köy ziyaretleri ile çalışmalarına başladı. Genç aday Dersim Dağ, Lice ilçesinde yaptığı ziyaretler ardından Balicne, Dolunay (Zenge), Gökçe (Zare), Fisovası, Çavundur (Lûcok) köylerini ziyaret etti. İmam Taşçıer ise Hani ve Kocaköy ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Köylere kadar uzanan Taşçıer, burada halkla Kürt Ulusal Birliği’nin önemine dair sohbet etti. Milletvekili adayı Hişyar Özsoy da Bismil’de büro açılışı gerçekleştirdi. HDP’li aday Saliha Aydeniz ise Eğil ve Dicle ilçelerini ziyaret etti. Aday Musa Farisoğulları da Kayapınar’da esnafları ziyaret etti. Remziye Tosun, Kulp ilçesinin Akbulak (Qemika), Düzce (Milika), Malê Hafê ve Malê Diburî (Malabori) köylerinde coşkuyla karşılandı. Adaylardan Ferda Fahrioğlu Akın da Barış Annelerinin katılımıyla Yenişehir ilçesinin Toplu Konut mahallesinde büro açılışı gerçekleştirdi. HDP’li aday Selçuk Mızraklı, Silvan ilçesi ile köylerinde zılgıtlar, zafer işaretleri ve halaylarla karşılandı.

ADANA 
HDP Adana İl Örgütü’nün seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Seyhan ve Yüreğir ilçesine bağlı Ova, Hürriyet, Çamlıbel ve Güzelevler mahallerinde seçim bürolarının açılışı gerçekleştirildi. Seçim bürolarının açılışında halk adayları bağrına basarken, Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğü ve HDP’nin zafer kazanması için çalışacaklarını dile getirdi. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinliklerde çalınan müzikler eşliğinde dakikalarca halaya duruldu.
HDP milletvekilleri adayları, Serêkaniyê’de DAİŞ’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanı Bedrettin Akdeniz (Suphi Şoreş) anısına verilen iftar yemeğine katıldı.

 

MERSİN
Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in Akdeniz ilçesinde halk ve esnaf ziyareti gerçekleşti. Daha sonra Çay mahallesinde bulunan Deliçay Seçim Bürosu’nun açılışı yapıldı. HDP Kadın Meclisi, Tarsus’a bağlı Şahin Mahallesi’nde kadın seçim bürosu açtı. Açılışa partinin Mersin milletvekilli adayları Fatmagül Demirtağ, Eylem Gencer ve Şerif Durmaz katıldı.

AYDIN 
HDP Aydın İl Örgütü, 24 Haziran seçimleri kapsamında İncirliova ilçesinde büro açılışını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu açılışta Aydın adayları Ferhat Tunç, Ayfer Demirel, Doğan Açık, Özlem Tunç, Mehmet Celal Gümüş de hazır bulundu.

OSMANİYE
HDP Osmaniye milletvekilleri adayları ise seçim çalışmalarına başlamak üzere geldikleri kentte partililerce Toprakkale gişelerinde karşılandı. Onlarca araçlık konvoy oluşturan partililer, karşılama sonrası Mimar Sinan Mahallesi’nde açılan seçim bürosuna geldi. Burada partilileri selamlayan milletvekili adaylarının katılımı ile iftar yemeği verildi. İftar sonrası partililere hitap eden milletvekili adayları, herkesten sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

IĞDIR 
Iğdır’da HDP milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksin, partilerinin il yöneticileri ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. Söğütlü ve İstanbul Pasajı’nda yapılan esnaf ziyaretlerinde, DBP’li Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Murat Yikit de milletvekili adaylarına eşlik etti.

 
BATMAN 
HDP, Batman’da lokal açılışları, iftar yemeğine katılma ve ziyaretlerle çalışmalarına devam etti. Batman merkezde bulunan Barış Anneleri Meclisi’ni ziyaret eden HDP’li vekiller Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ile vekil adayları Mehmet Rüştü Tiryaki, Necdet İpeküz ve Şükrü Baytar Kozluk Üçyol’da lokal açılışının ardından taziye ziyaretinde bulundu. HDP’li heyet daha sonra 8 Mart Kadın Parkı’nda Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) verdiği iftar programına katıldı. Son olarak Kültür mahallesi seçim lokalinin açışına katılan adaylara HDP il eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Nizametin Toğuç ile yerine kayyum atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve HDP’li vekil Saadet Becerikli eşlik etti.

VAN
HDP Van merkezde seçim çalışmasını hızlandırdı. HDP milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Murat Saarısaç ve Muazzez Orhan, Tuşba ilçesine bağlı köylerde gittikleri yerlerde halaylarla karşılandı. Akşam saatlerinde de vekil adayları İskele Caddesi üzerinde gençlerle bir araya geldi. HDP İpekyolu İlçe Örgütü tarafından akşam açılışı yapılan Yenimahalle Mahallesi’ndeki açılış binlerin katılımıyla mitinge dönüştü. Seçim bürosu önünde toplanan binler coşkulu halaylar çekerek sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

MALATYA 
HDP Malatya Milletvekili adayları ve il yönetimi, Battalgazi ilçesine bağlı Niyazi Mısri Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP’lileri coşku ile karşılayan esnaf ve alışveriş yapan yurttaşlar, sorunlarını aktararak çözüm istedi.

MARDİN 
HDP Mardin İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Savur ilçesi ile Pınardere (Eflan) köyünde seçim bürosu açılışı gerçekleştirerek, halkla bir araya geldi.
HABER MERKEZİ

Yorumlar