Demirtaş’tan Mektup: Mutlaka biz kazanacağız!




“Burada elim kolum önemli ölçüde bağlıdır. Şimdi, benim elim de kolum da, sesim de, nefesim de sizsiniz; gençlerdir, kadınlardır. Yılmak yok. Geri adım atmak yok. Dünyanın her yerinden bize gelecek oylar hem cumhurbaşkanlığı adaylığında hem de parlamento seçimlerinde elimizi çok güçlendirecektir.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yurtdışında yaşayan seçmenlere mutlaka sandık başına gitme çağrısında bulundu.
Tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevinden bir mektup kaleme alan Demirtaş, yurtdışındaki seçmenlerin önemli bir rol ve misyonu olduğunu belirterek “Yurt dişinda gelecek oylar bu seçimde bizler için çok çok kritik önemdedir. Türkiye’deki faşizmi yenmek ve demokratikleşmenin önünü açmak açısından tarihi fırsat sunuyor. Bu imkanı çok iyi değerlendirerek, canla başla, her yerde tek bir tanıdığınız varsa mutlaka oyunu kullanmalıdır” dedi.

HDP, iktidarın güçlü bir alternatifi
Demirtaş’ın mektubu şöyle: “Yurt dışında yaşayan tüm Türkiyeli halkımıza içten selam ve sevgilerimi yolluyorum. Diasporadaki halkımız, Ülkemizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Her gün ülke hasretiyle yanan ve ülkenin sorunlarını yakından takip ettiğiniz düşüncesi ile özgür, demokratik, adil, eşit ve güzel yarınlarını yaratma mücadelesinin önemli bir parçası ve fedakar sahibidir.
Dünyanın neresinde yaşıyor olursak olalım, bugün sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Türkiye kritik bir döneme girdi. Bu noktada bütün umutlar Halkların Demokratik Partisi (HDP) üzerinde birleşmiş durumda HDP’ye duyulan güven, her geçen gün hızla artıyor. Partimiz, demokratikleşmeden, barıştan ve umuttan yana olanlarla büyümeye devam ediyor. Bize duyduğunuz güvenin sorumluluğuyla artık demokrasi için güçlü bir iktidar alternatifi olduğumuzun bilincindeyiz.

Önemii rol ve misyon
Seçim dönemlerinde de yurt dışındaki halkımıza önemli bir rol ve misyon düşüyor.
Seçim kampanyasına katılmak, propaganda çalışmalarında yer almak ve özellikle sandık başına gidip oyunu kullanmak bir vatandaşlık görevidir. Yurt dışında gelecek oylar bu seçimde bizler için çok çok kritik önemdedir. Türkiye’deki faşizmi yenmek ve demokratikleşmenin önünü açmak açısından tarihi fırsat sunuyor. Bu imkanı çok iyi değerlendirerek, canla başla, her yerde tek bir tanıdığınız varsa mutlaka oyunu kullanmalıdır.

‘Hücrelere sığmıyoruz’
Bütün baskılara, tehditlere ve saldırılara rağmen, yüreği benimle birlikte atan milyonların bu erdemli duruşu göstermiştir ki, 6 milyon kişinin sığabileceği bir hücre henüz icat edilemedi. Bir buçuk yıldır bu hücrede sizlerle birlikte nefes aldım ve sizlerle birlikte yaşadım. Özgürlük, demokrasi, eşitlik, adalet ve barış değerlerini sizler adına burada da temsil etmeye çalıştım.

‘Geri adım atmak yok’
Bunun için, elimden gelenin fazlasını yapacağımdan kuşkunuz olmasın. Ancak takdir edersiniz ki, burada elim kolum önemli ölçüde bağlıdır. Şimdi, benim elim de kolum da, sesim de, nefesim de sizsiniz; gençlerdir, kadınlardır.
Zorlu ve adaletsiz bir seçim kampanyası olacağına kuşku yok. Zorbaların yaptıkları, yapacaklarının da teminatıdır. Ama yılmak yok. Geri adım atmak yok. Dünyanın her yerinden bize gelecek oylar hem cumhurbaşkanlığı adaylığında hem de parlamento seçimlerinde elimizi çok güçlendirecektir.

Zaferde sizlerin payı olacak’
Son olarak, beni bu onurlu göreve layık gören bütün halkımıza, çalışma arkadaşlarıma, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi herkesi, canla başla seçim çalışmasına, sandığı örgütlemeye ve sandıktan en büyük umudu, zaferi çıkarmaya davet ediyorum.
24 Haziran zaferinde sizlerin büyük payı olacak ve mutlaka biz kazanacağız!”  ANKARA

HDP diktatörün uykusunu kaçırdı

AKP-MHP ve YSK’nin seçim sürecindeki hukuksuzluklarına yazılı açıklama ile tepki gösteren Avrupa Seçim Koordinasyonu, “Her inancın ve kimliğin temsilcisi olan HDP, diktatörün uykusunu kaçırıyor. Özgürlük ve demokrasi güçlerini safları sıklaştırmaya, birlikte kazanmaya davet ediyoruz” dedi. Açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarının sınır tanımaz hukuksuzlukları devam ederken, YSK’nin de bu hukuksuzluğa dahil olduğu belirtildi.

Siyasi soykırım sürüyor
“Tek adam diktatörlüğü, AKP-MHP faşist iktidarı en sıradan demokratik hakka bile tahammül edemez çaresizlikle demokratlara, devrimcilere, mazlum ve mağdur halklara saldırıyor” ifadelerine yer verilen açıklamada, milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran, halkın iradesi milletvekillerinin vekilliğini düşüren, belediyelere kayyum atayarak el koyanların şimdi de kişilerin seçme ve seçilme haklarını gasp ederek, demokratik siyaseti ve onun öncülerini tasfiye ederek siyasi soykırımı sürdürdüğü kaydedildi. “Bu siyasi müdahale, vekili reddedilen adaylar şahsında halklarımızın ortak mücadele duruşuna, kimliğine ve inancına yapılan bir müdahaledir” denilen açıklamada, “Alevi hareketi, demokratik Kürt siyaseti, Türkiye’nin devrimci ve demokratların ortaklaşması diktatörün uykusunu kaçırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Birlikte kazanalım
YSK’nin, AKP-MHP iktidarından bağımsız bir karar almadığını kaydeden Avrupa Koordinasyonu, “Emek, özgürlük ve demokrasi güçleri olarak, YSK’yi bu hukuk dışı kararını hemen düzeltmeye çağırıyoruz. İktidarın kirleticiligine bulaşanlara karşı emek, özgürlük ve demokrasi güçlerini, ezilen yoksul halklarımızı safları sıklaştırmaya, birlikte kazanmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
HABER MERKEZİ

Yorumlar