Ava Neşe KALP: Diktatörün Meleği, ‘Kürt terörizmi’nden şikayetçi




Bu yazı, biraz gecikmiş olsa da halen özür dilenmediği için geçerliliği ve güncelliğini korumaktadır. Bu anlamda sanırım Kürtlerin ısrarcı olmasında yarar var. Başta Kürtler olmak üzere toplumdaki tüm dinamikleri vahşice bastıran birini, her seçim öncesi bir ‘demokratik’ ülkenin ağırlıyor olması bir tesadüf olmasa gerek. Merkel’den sonra, “kullanışlı diktatör”ü kurtarma operasyonunun meleği bu kez İngiliz başbakanı Teresa May. İçeride demokrasi ve insan hakları alanında ne varsa imha etmiş birinin, her seçim öncesi sırtını sıvazlamanın anlamı onun iktidarından nemalanma anlamına gelir. Yani kullanışlı birini orada tutmaya çalışıyorlar.

Bunu yaparken de utanmazlık perdesini bir hayli yükseltmekte sakınca görmemektedirler. OHAL ile tüm toplumun gırtlağına çöken birini savunmaya çalışıyorlar. Dünyada yaptıkları ayyuka çıkmış, binlerce Kürt insanını katletmiş birini utanmadan ağırlarken, bir adım daha öteye gidip “Kürt terörü nedeniyle OHAL altında kaldığını” söyleyebiliyor. Haber okumadıysanız ortalıkta cirit atan ajanlarınızın raporlarını da mı okumadınız neden Türkiye’nin OHAL’de olduğunu? Yoksa milyonlarca sterlincik kazanacak bir anlaşmanın hatırına mı bu yağlı ballı konuşmalar? Ya da Kerkük’te ortaklaşa gaspla sizin şirketlerinize peşkeş çekilen Kürt petrollerinin hatırına mı?
Bu arada, Kürtlerin topraklarını dört uydu devlet arasında paylaştırarak akıtılan her damla Kürt kanının sorumlusu kim sahi? Ya da terörizmden bahsetmişken, mesela beraber basın açıklaması yaptığın zat tarafından kaç sivil Kürt bodrumlarda naklen yakıldı? Ya da cihatçı çetelerle birlikte halkın elinden topraklarını alıp oraya suç örgütlerini mi yerleştirdi Kürtler? Ya da kadınları kaçırıp pazarlarda satanlarla iş birliği mi yaptı? Ya da binlerce faili meçhul Türk mü var Kürtlerden kaynaklı? Ya da demokratik yöntemlerle hak mücadelesini mi reddettiler? Mesela milyonlarca insanın iradesi olan Selahattin Demirtaş neden içerde? Bodrumlarda insan mı yaktı? Ya da naklen insan kafası kesenlere TIR’larla silah mı yolladı?

Mesela yüzlerce Kürt çocuğunun kim öldürdü? Kameralar karşısında Türk çocuklarının kollarını mı kırdı Kürtler? Ya da Türk evlerine zırhlı araçlarla dalıp uykudaki çocukları mı ezdiler? Yoksa araçların arkasında ölen Türklerin ölü bedenlerini mi sürüklediler? Ya da keskin nişancılarla Türk çocuklarını öldürüp, günlerce buzlukta saklanmalarına mı yol açtılar?
Ya da yüz binlerce insanın evlerini tanklar, tüfeklerle başına yıkıp, insanların mülklerine el mi koydu Kürtler? Nedir bu Kürt terörizmi Teresa May?

Terörizm dediğiniz sizin eseriniz… Milyonlarca Kürdün, Arabın, Afrikalı’nın Asyalı’nın ölümünden sorumlu, sömürgecilikle şişmiş bir devletin başbakanı olduğunuzu unuttunuz mu? Ölümü vahşeti kendi sınırlarınız dışındaki topraklarda yapıyor olmanız, sizi terörizmden azade mi kılar? Her yıl trilyonlarca Sterlin kazandığınız askeri mühimmat ve silahlarınız kime karşı ve nerelerde kullanılıyor sayın başbakan?
Tek tek Kürtlerin nerede ne yaptığını sayarken, mesela Ortadoğu başta olmak üzere dünyayı cehenneme çeviren -cihatçı örgütler tarafından kullanılanlar başta olmak üzere- silahların nereden geldiğini neden bir kez olsun konuşmuyorsunuz?

Dünyada toplamda 50 küsur silah fabrikası varken ve madem ki teröre karşısınız, kapatın bakayım bu elli küsur silah fabrikasını, kurtarın terörizmden. Tabi en başta sizin her yıl neredeyse tek kalem olarak kar ettiğiniz askeri helikopterleri unutmayın… Silah kaçakçılarını bilmediğinize, çocuklar bile inanmazken kim size inanır.

Filistinli petrol işçilerinin grevini kırmak için 1940-50’li yıllarda kendi ülkenizden kaç Yahudi işçiyi oraya taşıdınız ve onlara ne vaat ettiniz mesela? Eminim arşivlerinizde en kıymetli belgeler olarak korunuyorlardır. Bir bakınız isterseniz. Bu nedenle bugün saraylarda zevk ve sefa içinde çürüyen ‘Müslüman’ diktatörlerini palazlatırken, o toprakların demokratik dinamikleri olan sendikal hareket ve sol partilerin altını oyacak ve yok edecek zeminin mühendisliğini yapan ve yerli taşeronlara havale eden siz değil misiniz?

Vahabizm’i saraylarda ağırladığınız Suudi sultanlarla birlikte ihraç etmediniz mi? IŞİD’i kim palazlandırdı orada? Şimdi kalkıp kendi güvenli sınırlarınız içinde, sizin başlattığınız bir gasp sürecine direnen Kürt halkını terörizmle eşleştiriyorsunuz. Misliyle iade ederim size.

Yorumlar