3 Kürt takımı şampiyon 2’si geri sayımda…



Sezonun bitimine birkaç hafta kala Avrupa’nın farklı kent ve liglerinde mücadele eden Kürt takımlarından SV Newroz Hildesheim, KSV MED ve SV Azadî Lübeck şampiyonluklarını ilan etti. FC Amed Berlin takımı şampiyonluk için gün sayarken, FC Amedspor Wetzlar ise şampiyonluk için Play-Off mücadelesi verecek.

 

KSV MED üç hafta kala ŞAMPİYON

Bremen Kreisliga B takımlarından KSV MED, ligin bitimine 3 hafta kala deplasmanda karşılaştığı ATSV Sebaldsbrück II takımını 0-12 öndeyken hakem kararıyla maç durduruldu. Elde edilen bu galibiyetle puan farkını 12’ye çıkardı ve şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi. KSV MED, Kreisliga A’da top koşturacak.

 

SVNewroz Hildesheim 5-0’lık skorla ŞAMPİYON

Hildesheim Bezirksliga Hannover Staffel 4 liginde bulunan SV Newroz Hildesheim, ligin bitimine bir hafta kala sahasında karşılaştığı Spvgg Hüdd.-Machtsum takımını 5-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puan tablosunda puanını 68’e çıkaran SV Newroz’un en yakın takipçisiyle arısındaki fark 6 puan. Büyük bir coşkuyla şampiyonluğunu ilan eden SVNewroz takımı, önümüzdeki sezon Gruppenliga’da mücadele edecek.

 

SV Azadî Lübeck B ligine yükseldi

Lübeck’te Kreisklasse C SO1 liginde mücadele eden SV Azadî Lübeck, deplasmanda VFL Lübeck takımını 3-7 mağlup ederek 63 puanla ligi şampiyon bitirdi ve B ligine yükseldi.

FC Amed Berlin şampiyonluğa gidiyor
Berlin Kreisliga A Staffel 4 liginde mücadele eden FC Amed Berlin, ligin bitmesine üç hafta kala SC Minerva deplasmanından 1-2 galip ayrıldı ve 66 puana ulaştı. İlk iki takımın direkt bir üst lige çıkacağı ligde üçüncü sıradaki FC Hertha 03 Zehlendorf II takımı 56 puanda kalınca FC Amed Berlin takımının bir üst lige çıkışı kesinleşti. İkinci sıradaki SV Blau-Gelb Berlin ile arasında 3 puan fark bulunan FC Amed’in şampiyon olması için son 3 maçtan en az 2’sini kazanması gerek.

FC Amedspor Wetzlar Play-Off’a kaldı
Wetzlar Kreisliga B takımı FC Amedspor Wetzlar, ligin son haftasında deplasmanda SG Bissenberg/Leun/Tiefenbach takımıyla karşılaştı ve maçtan 3-3’lük skorla ayrıldı. Bu beraberlikle ligi 67 puanla ikinci sırada tamamladı ve Play-Offlara kaldı. FC Amedspor Wetzlar, Play-Off karşılaşmasında Perşembe günü Kreisliga A ekiplerinden TSG Biskichen’le sahasında karşılaşacak. Wetzlar, karşılaşmadan galip ayrılırsa Kreisliga A’ya yükselecek.

Diğer takımların durumu…

Dersimspor 3. bitirdi
Hamburg Landesliga takımlarından Dersimspor, ligin son haftasında deplasmanda karşılaştığı Juventude 1. takımını 1-2 yendi. Bu galibiyetle 55 puana ulaştı ve ligi üçüncü sırada tamamladı.
SC 1960 Hanau 4. tamamladı
Hanau Verbandsliga takımı SC 1960 Hanau, ligin son haftasında karşılaştığı 1. Hanauer FC takımına 4-3 mağlup oldu. SC 1960 Hanau, ligi 50 puanla 4. sırada bitirdi.

FC Roj 9.
Dortmund Bezirksliga Staffel 08 liginde bulunan FC Roj, ligin son hafta karşılaşmasında TuS Hannibal 2001 takımıyla 8-8 berabere kalarak, ligi 38 puanla 9. sırada tamamladı.
FC Bingöl 12 10. sırada
Hamburg Bezirksliga Süd liginde mücadele eden FC Bingöl 12, sahasında SC V. M. 2.’ye karşı 2-1 galip geldi. FC Bingöl 12, bu galibiyetle 35 puana ulaştı ve ligi 10. sırada tamamladı.

Kandil Saarbrücken 11.
Kandil Saarbrücken’in FC K’blittersdorf ile yapacağı maç iptal edildi. Kandil Saarbrücken takımı ligi 35 puanla 11. sırada bitirdi.

MED SV ligi galibiyetle kapadı
Kreisklasse A takımlarından MED SV, ligin son haftasında sahasında FC Holtenau 07 takımına karşı 3-1 kazanarak, ligi galibiyetle kapadı. Elde edilen bu galibiyetle 39 puana ulaştı ve 7. sırada kendine yer buldu.

Kürdistan Welat 4. oldu
Hamburg Kreisliga A1 liginde mücadele eden Kürdistan Welat, sahasında Harburger SC 1. takımını 7-0 yendi. Kürdistan Welat takımı ligi 43 puanla 4. sırada tamamladı.

Kurdischer FC Gl ligi galibiyetle kapadı
Giessen’de Kreisliga A’da yer alan Kurdischer FC Gl takımı ligin son haftasında sahasında TSG Wieseck II takımını 4-0 mağlup ederek ligi 57 puanla 5. sırada kapadı.

FC Serkeftin 92 ligi 10. sırada kaldı
Frankfurt’ta Kreisliga A’da bulunan FC Serkeftin 92, sahasında FC Germania Enkheim II’yle karşılaştı ve maçtan 4-5 mağlup ayrılarak ligi mağlubiyetle kapadı. FC Serkeftin 92 bu mağlubiyetle 40 puanda kalarak, ligi 10. sırada tamamladı.

Munzur ligde kaldı
Offenbach Kreisliga B’de yer alan Munzur OF takımı ligin son haftasında deplasmanda SG Viking 03 Offenbach II’yle  karşılaştı ve maç 9-2 Munzur OF takımı lehine iken rakibin maçtan çekilmesi üzerine hakem tarafından iptal edildi. Bu iptal sonucunda elde edilen üç puanla beraber puanını 32’ye çıkaran Munzur OF takımı ligi 13. bitirerek ligde kalacak.

FC Fırat Bergen ligi 8. bitirdi
Bergen Kreisliga Celle liginde mücadele eden FC Fırat Bergen takımı deplasmanda TuS Bröckel takımına 5-0 mağlup olarak, ligi 37 puanla 8. sırada bitirdi.

Newroz FC lideri devirdi
İsveç ikinci ligi takımı Newroz FC, lider Enskede IK’yi 2-0 mağlup etti ve 17 puanla liderlik koltuğunda oturdu.

Dalkurd FF berabere kaldı
İsveç Allsvenskan liginde mücadele eden Dalkurd FF, Malmö FF’i 1-1 berabere kaldı.

Yorumlar