Temelli’ye Nusaybin’de halktan yoğun ilgi

Bölge turu kapsamında Nusaybin’e giden HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yapılan esnaf ziyaretleri sırasında sık sık HDP halktır, halk burada” sloganları atıldı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sezai Temelli, beraberindeki partililerle birlikte seçim çalışmaları kapsamında çıktığı bölge turu, Mardin’in Nusaybin ilçesi ile devam etti. Önceki gün Urfa’dan başladığı seçim turu doğrultusunda dün Mardin kent merkezi ve Kızıltepe’ye giden Temmelli, bugün de Nusaybin’e geçti.
 
Temelli ve beraberindekiler ilk olarak parti binasına gidip, partililerle bir araya geldi. Ardından ise esnaf ziyareti yapıldı.
 
HDP’lileri ziyaretleri esnasında zırhlı araçları eşliğinde çok sayıda polis takip etti.
 
Gittikleri her yerde alkış ve zılgıtlar ile karşılanan Eş Genel Başkan Temelli ve beraberindeki partililere ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretler sırasında yurttaşlar tarafından sık sık “HDP halktır, halk burada”, “HDP irademizdir”, “En renkli başkan bizim başkan” sloganları atıldı. 
 
Esnaflarla zaman zaman sohbet eden Temelli ve beraberindekiler, 24 Haziran seçimlerinde iradelerini ortaya koymalarını istedi.
 
“BİJÎ SEROK APO” SLOGANI ATAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI
 
Ziyaretler esnasında “Bijî serok Apo” sloganı atan Ramazan Muğdat adlı bir genç, polisler tarafından gözaltına alındı. Duruma tepki gösteren HDP’liler, gencin serbest bırakılması için uzun bir süre polisle görüştü. Ancak sözkonusu gencin savcılığa çıkarılacağını aktarıldı.

Yorumlar