Öcalan eylemleri sürecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve CPT’nin acilen harekete geçmesi talebiyle gerçekleştirilen açlık grevleri tamamlandı. Açıklamalarda Öcalan’a özgürlük eylemlerinin süreceği belirtildi.

27 Nisan 2018 Cuma | Haber
 


Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin olduğu alanda Pazartesi günü başlatılan açlık grevine, HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının da olduğu onlarca kurum temsilcisi katıldı. Dört gün süren ve CPT’nin acilen İmralı Adası’na giderek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşmesi talebiyle yapılan açlık grevi dün yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı.

İmralı Barış Heyeti de katıldı 
Uluslararası İmralı Barış Heyeti üyesi olan Avrupalı parlamenter, insan hakları savunucusu ve akademisyenler de yer aldı. Alman Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Andrej Hunko, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Miren Edurne Gorrotxategi, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Nursel Aydoğan, İngiltere Adalet ve Barış Komisyonu Başkanı Joe Ryan, Cambridge Üniversitesi Politik Sosyoloji Öğretim Görevlisi Dr. Thomas Jeffery Miley de açıklamaya katılanlar arasındaydı.

CPT İmralı’ya gitsin 
CPT’nin yıllardır ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi’ne yönelik uygulamalara sessiz kalmasının eleştirildiği açıklamada, Avrupa ülkelerinin tavrı da eleştirildi. Heyet üyeleri, yetkili kurum olarak CPT’nin sorumluluk alarak derhal Öcalan’la görüşmesi çağrısı yaptı.




Berlin

Berlin’de otobüs turu
Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ve işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla yapılan 3 günlük açlık grevi ve nöbet eylemi önceki gün bir otobüs turuyla sonlandırıldı. Eylem tertip komitesinden İsmail Parmaksız “Binlerce bildiri dağıtıldı ve imza toplandı. Daha geniş kitlelere ulaşmak ve bir farklılık yaratmak amacıyla da eylemimizi şehir otobüs turuyla bitirmeyi uygun gördük” dedi. Eylemlerin süreceği mesajını veren Parmaksız, “Bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz. Önderimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar ve faşist Türk ordusunu ülkemizden kovuncaya kadar mücadelemiz sürecek.Gün evde oturma ve tarihsel gelişmeleri seyretme günü değildir. Kürtlerin ayağa kalkması ve dostlarında mazlum Kürt halkının yanında yer alma günüdür” dedi.



Hannover

Hannover’de mitingle bitirildi
Almanya’nın Hannover kenti Steintor Meydanı’ndaki açlık grevi çadırı, Alman kurum temsilcileri, Türkiyeli sol hareketler ve Kürdistanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi. Eylem, önceki akşam tren garında yapılan mitingle sona erdi. Mitingte konuşan Hannover Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Ciwan Çewlig ve PYD Avrupa Üyesi Bavê Emer’in konuşma yaptığı miting, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Biji berxwedana zindana’ sloganları ile son buldu.



Marsilya

Marsilya’da ilgi büyüktü
Fransa’nın Marsilya kentinde, Pazartesi günü Güney Fransa’dan 42 kişinin katılımıyla başlatılan açlık grevi eylemi ‘Bijî serok Apo’ sloganıyla son buldu. Vieux-Port Meydanı’na kurulan çadıra çevredekiler yoğun ilgi gösterirken, eylem boyunca bildiri ve Öcalan’ı anlatan onlarca kitapçık dağıtıldı. Eylemciler gün içerisinde değişik eylem ve etkinlikle çevredekilerin dikkatini çekerken, karanlığın çökmesiyle beraber meydana kurulan dev perdeden Öcalan’ı anlatan sinevizyona halk yoğun ilgi gösterdi. Açlık grevi eylemine katılanlara destek vermek için Marsilya TEV-ÇAND üyeleri Hozan Serdar ve Cigerxwin konser verdi. Meydanda bulunanların Kürdistanlılara eşlik edip halaya durması dikkat çekti.Mitingde Eylem Tertip Komitesi adına Azad Şirnex, “Her yerde direneceğiz. Faşist Erdoğan’ı yenilgiye uğratacağız” dedi.



Bremen

Parlamento önünde miting
Bremen’de parlamento binası önünde gerçekleştirilen 3 günlük açlık grevi de yapılan mitingle sona erdirildi. Bremen Meclis Eşbaşkanı Ramadan Ramadan yaptığı konuşmada tecride tepki göstererek, CPT’nin bir an evvel İmralı’ya gitmesi gerektiğini söyledi.

ANF/STRASBOURG-FADIL DONMA/HANNOVER-NİZAM BARAN/MARSİLYA
 

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

HABER | KÜLTÜR-SANAT | KADIN | TOPLUM-YAŞAM | DİZİ | FORUM | DÜNYA | KURDÎ | KIRMANCKÎ | YAZARLAR | POLİTİKART | İLETİŞİM | KUNYE | REKLAM
Telefon:+ 49 6102 367690    Fax: + 49 6102 367696     Bilgi:info@yeniozgurpolitika.org     Haber:

Yorumlar