KCK: Bu engeli kaldıracağız

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tüm Kürtlerin düşmanı olan AKP-MHP faşist iktidarına karşı mücadele edip saldırılarını püskürterek tüm Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamı önündeki bu engeli mutlaka ortadan kaldıracaklarını vurguladı.

26 Nisan 2018 Perşembe | Haber
 


BERİVAN ALTAN/MA /ANKARA

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin, Qereçox’a saldırarak DAİŞ’le suç ortaklığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Qereçox’daki YPG karargahına yönelik saldırısının birinci yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Bir yıl önce Türk savaş uçakları Rojava’da YPG karargahını bombalamış, 18 YPG’li savaşçı şehit düşmüştü. Aynı günlerde Medya Savunma Alanları’ndaki hava saldırısında büyük emekçi devrimci Bedran Gundikremo ve Botanlı dört yurtsever milis de şehit düştü. Eşbaşkanlık, dünkü yazılı açıklamasında Qereçox Karargahı’na yapılan saldırının iki nedeni olduğunu belirterek, şöyle izah etti:
* Birinci nedeni Kürt düşmanlığı olurken,
* ikinci nedeni ise YPG’nin DAİŞ’e karşı en etkili savaş veren güç olmasıdır.
Qereçox saldırısının olduğu günler, YPG’nin DAİŞ’e karşı şiddetli savaş yürüttüğü günlerdir. DAİŞ’e karşı savaşta verilen binlerce şehide Türk ordusunun şehit ettiği savaşçılar da eklenmiştir. Böylece AKP-MHP faşist iktidarı DAİŞ’le suç ortaklığını bir kez daha göstermiştir.

Varlığını tehlikede gördü
YPG savaşçıları, El Nusra ve DAİŞ gibi faşist çetelerin Rojavayê Kurdistan ve Kuzey Suriye’yi işgal saldırılarını püskürterek Suriye’de demokratik devrimin gerçekleştiği özgür topraklar yaratmıştır. Kuzey Suriye’yi kadın özgürlükçü demokrasi vahası haline getirmiştir. AKP-MHP faşizmi Kürtlerin özgürleşmesini; Kürt, Arap, Süryani ve tüm diğer etnik ve inanç topluluklarının demokratik ulus anlayışıyla demokratik öz yönetimler oluşturmasını kendi soykırımcı tekçi ulus devlet anlayışı için tehlikeli görmüştür. Böyle güzel bir örneğin Türkiye’deki faşist ve çirkin rejim için örnek olmasından korkmuştur. Bu iki temelden dolayı Rojava ve YPG karargahına savaş ahlakına uymayan biçimde saldırmıştır. Qereçox saldırısı AKP-MHP faşizminin Kürt ve demokrasi düşmanı karakterini gözler önüne sermiştir."

Efrîn ile Qereçox saldırıları benzer
Efrîn saldırısı ile Qereçox saldırısının birçok bakımdan benzer özellikler taşıdığını kaydeden Eşbaşkanlık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Efrîn’e de Kürt ve demokrasi düşmanı olduğu için saldırmıştır. Saldırılar, Türk devletinin sadece Kuzey Kürdistan halkına değil, Kürdistan’ın tüm parçalarına düşman olduğunu ortaya koymuştur. Nitekim Qereçox’a saldıranlar Başûrê Kurdistan ve Kerkük’ü işgal etme tehdidi yapmışlardır.

Zihniyet değişmedikçe düşmanlık sürer
Qereçox, Kerkük ve Efrîn saldırısı tüm Kürt halkının Türk devletine karşı tutumun ne olması gerektiğini göstermiştir. Türk devletinin mevcut zihniyeti değişmediği müddetçe Kürt düşmanı karakteri sürecektir. Bu açıdan tüm parçalardaki Kürtler, bir parçadaki Kürtlere saldırının tüm Kürtlere saldırı olduğunu görerek AKP-MHP saldırganlığına açık tutum koymalıdırlar. Bu tutumla Kürtlerin düşmanlarının saldırı iradesini kırmaları, özgür ve demokratik yaşama kavuşmaları açısından çok önemlidir.

İktidarın saldırılarını püskürteceğiz
Kürt Özgürlük Hareketi olarak tüm Kürtlerin düşmanı olan AKP-MHP faşist iktidarına karşı mücadele edip bu iktidarın saldırılarını püskürterek tüm Kürdistan halkını ve Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik yaşamı önündeki bu engeli mutlaka ortadan kaldıracağız.
Qereçox ve Efrin şehitleri bizim için özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu mücadelemizi geliştirme gerekçemiz olacak; bu saldırıları yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.''

ANF/BEHDİNAN



1915 kurbanları anıldı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında, 1915’teki soykırımın yıl dönümü dolayısıyla kurbanları andı. Açıklamanın ilgili bölümü şöyle: "24 Nisan 1915’te Ermeni ve Asuri Süryani soykırımında yaşamını yitirenler önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların anıları da bizler açısından soykırımcı güçlere karşı mücadele gerekçelerindendir. Ermeniler, Kürtler ve Süryaniler yüzyıllar boyu ortak vatanda birlikte yaşamışlar, her bakımdan birbirini tamamlayan kardeş halklar olmuşlardır. Bugün demokratik ulus olarak ifade ettiğimiz anlayışa benzer bir ilişki ve yaşam yüzyıllar boyu bu halklar tarafından pratikleştirilmiştir. Biz, yüzyıllar boyu olduğu gibi, bugün de Kürtlerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Arap, Türkmen, Çerkez, Çeçen, Azeri, Terekemelerin bu coğrafyada ortak vatanda demokratik ulus ruhuyla yaşayacaklarına inanıyoruz. Bu açıdan bizlerin mücadelesi aynı zamanda bu topraklarda yaşayan ve soykırıma uğrayan halkların ve inançların özgürlük ve demokrasi mücadelesidir."


YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

HABER | KÜLTÜR-SANAT | KADIN | TOPLUM-YAŞAM | DİZİ | FORUM | DÜNYA | KURDÎ | KIRMANCKÎ | YAZARLAR | POLİTİKART | İLETİŞİM | KUNYE | REKLAM
Telefon:+ 49 6102 367690    Fax: + 49 6102 367696     Bilgi:info@yeniozgurpolitika.org     Haber:haber@yeniozgurpolitika.org
© 2016 Yeni Özgür Politika. All rights reserved.

Yorumlar