Demirtaş ve Önder'in davasında mütalaa istendi

img
 
 
 
HDP önceki dönem Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yargılandıkları davanın duruşmasında mahkeme heyeti savcının mütalaa sunmasını istedi. 
 
İstanbul'da 2013'teki Newroz kutlaması sırasında yaptıkları konuşmalar nedeniyle başka bir dosyadan tutuklu olan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile tutuksuz yargılanan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 5'inci duruşması Silivri Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda başladı. Demirtaş’ın katılmadığı duruşmada Önder hazır bulundu. HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Sibel Uzun, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Erol Dora, Hüda Kaya ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinin de katıldığı duruşmayı uluslararası bir heyet izledi. Cezaevi dışında, boynunda Demirtaş atkısı olan birinin boynundaki atkı, “Cezaevi mıntıkasında yasak” diye alındı. 
 
Duruşma başladıktan hemen sonra Mahkeme başkanı, savcının mütalaasını sunmasını istedi. Sanık avukatları ise, duruma itiraz etti. 
 
Bunun üzerine mahkeme başkanı, avukatların konuşarak duruşma düzenini bozduğu iddiasıyla mahkeme salonundan çıkarılmasına karar verdi. Askerler avukatların etrafını sararken mahkeme heyeti cüppelerini bırakarak salondan çıktı. 
 
Salondaki gergin bekleyiş devam ediyor.  
 

Yorumlar