CHP Sözcüsü: Gül ziyareti 20 Temmuz sivil darbesinin üniforma giymesidir

    img

















Türk Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile AKP'li Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tezcan, “Siyasette yeni 28 Şubatçılık hareketi, yeni askeri vesayet girişimi ile karşılaştık. Ama nedense medyada arzu ettiğimiz ölçüde yer bulmadı. Hak ettiği ölçüde yer bulmadı. Bu, Türkiye’nin hangi nokta geldiğinin işaretedir. Haberi yapan bir gazeteci işinden oldu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Sayın İbrahim Kalın, Abdullah  Gül’ü ziyarete gitmiştir. Bu ziyaretin içeriği Gül’e aday olmamasını telkin etmektir. Bu, yıllar sonra Ali Fuat Başgil olayıdır. Bu, siyasete askeri vesayet bulaştırmadır. Askeri vesayetle siyasetin planlanmasıdır. Bu, çok açık biçimde darbeciliktir. Siyasete asker eliyle dizayn verme çabasıdır. 
20 Temmuz sivil darbesi bu ziyaretle üniforma giymiştir. Ve askeri kanadını tamamlamıştır. İzaha muhtaç bir konudur. Bu, çok açık bir yeni askeri vesayet girişimidir. Yıllardır askeri vesayete karşı oy isteyenlerin maskesi düşmüştür. Kendi iktidarlarını sürdürebilmek adına askeri vesayete sarılan bir anlayış yeni dönemde tekrardan oy istemektedir. Millet 24 Haziran’da buna cevap verecektir” diye konuştu. 


‘KEMAL BEY MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK’
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adaylığına başvurup vurmayacağı yönündeki soruya, “Kemal Bey milletvekili aday için başvuracaktır benim bildiğim kadarıyla. Genel başkanımız başvuracak ama nasıl başvuracak? Cumhurbaşkanı adayı olarak partimizi karar verdikten sonra başvuracak” şeklinde yanıtladı.

‘CUMARTESİYİ BEKLEMEDEN ADAYIMIZLA TANIŞACAKSINIZ’
İttifak tartışması ve cumhurbaşkanı aday isminin açıklanma tarihine ilişkin sorulara ise Tezcan şu yanıtı verdi: “Cumartesiyi beklemeden bu hafta ortalarında cumhurbaşkanı  adayımızla tanışacaksınız. İttifak ile ilgili süreç olumlu gelişiyor. Bugünlerde ittifakla ilgili önemli açıklamayı duyacaksınız.”

MA

Yorumlar