Buldan: Kürt halkı AKP’ye kapılarını kapattı


img  

Van’da konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Türk Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın ‘Kürtlerin partisi yoktur’ şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, Kürt halkının AKP’ye kapılarını kapattığını söyledi.

HDP Van İl Örgütü tarafından düzenlenen yemeğe HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekili Adem Geveri ile HDP, DBP PM üyeleri, TJA aktivistleri, STÖ temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
 
Konuşmasına, “Yine sizlere gelecekler, yine sizden oy isteyecekler ancak Van halkının yaşadığı hiçbir sıkıntı ile bundan önce ilgilenmediler, bundan sonra da ilgilenmeyecekler” diye başlayan Buldan, “Van halkının kendi irademdir dediği milletvekillerini ve belediye başkanlarını, eş genel başkanlarımızı cezaevine koyması üzerinde önemle durması gereken bir durumdur. KHK ile en çok öğretmen ihracının gerçekleştiği kenttir Van. Van esnafı ekonomik olarak iflas ediyor. Bugüne kadar Van halkı hiçbir şey üretmeyen AKP’nin bundan sonra da Van halkına vereceği bir şey yoktur. İşte son yıllarda batıda meydana gelen iş kazalarından mutlaka Van’a cenaze geliyor. Gençlerimiz batıya gidip çalışmak zorunda bırakılıyor. Oysa bu kente fabrikalar yapılabilir, tarım ve hayvancılık iyi işletilebilir. Ancak AKP hükümetinin bölgenin her yerini kendi zihniyeti doğrultusunda kullandığını biliyoruz. Bu yüzden Van bizim için önemli, Van halkı bizim için önemli” dedi.
 
‘AKP’NİN YAPTIKLARINI HERKESE ANLATACAĞIZ’
 
“AKP’liler yine gelip Van halkından, Kürtlerden oy isteyecekler” diyerek konuşmasını sürdüren Buldan, Kürt halkının AKP’ye kapılarını kapattığını söyledi. Yaşanan bunca inkardan ve kazanımlara saldırının ardından Kürt halkının birlik ve beraberliğini sağlaması gereken bir döneme girdiğini kaydeden Buldan, “ İşte Kürtler 24 Haziran’da gösterecekleri dayanışma ile AKP’ye birlik ve beraberliğini gösterecektir. Kurdukları ittifakla, milliyetçi blokla Kürt halkından oy istemeleri hiçbir şekilde söz konusu olamaz. MHP’nin Kürt halkına yaklaşımı ortadayken, bu ittifak Kürt halkına ders olmalıdır. Bunu Kürt halkına her yerde hatırlatmamız lazım. Kürt halkını inkar eden, katliamlardan geçiren, Kürt halkının kazanımlarına yönelik bu kadar saldırgan ittifakının Kürt halkından oy istemeye yüzü olmamalıdır ama yine de gelecekler. Dolayısıyla 2 ayda bunu gideceğimiz her insanımıza bunu anlatmak zorundayız. Şimdi ortak bir tutum içine gireceğiz. 24 Haziran’da yapılacak seçimler bu anlamda bizim için değerli ve kıymetlidir.” diye konuştu.
 
‘HDP TÜM HALKLARIN PARTİSİDİR’
 
Buldan konuşmasının sonunda Erdoğan’ın, ‘Kürtlerin partisi falan yoktur’ şeklindeki açıklamasına yanıt verdi. Buldan şöyle konuştu : “HDP hem Kürtlerin, hem Türklerin partisidir, hem Alevilerin, hem Sunilerin, hem kadınların, hem gençlerin partisidir. HDP bir Türkiye partisidir. Kürt halkının her zaman irade olarak kabul ettiği bir iradedir HDP. Asla ayrım yapmadan bir arada ortak bir yaşamın güvencesidir HDP. Türkiye’ye barış vaat eden, Türkiye’ye özgürlük ve eşitliği vaat eden bir partidir HDP. Tekçiliğe karşı çokluğu, faşizme karşı demokrasiyi savunan bir partidir HDP. İşte bugün el ele vermiş, yürek yüreğe duran bir Türkiye partisiyiz. Bugün ‘Kürtlerin partisi falan yoktur’ diyen Cumhurbaşkanına en iyi cevabı Van halkı verecektir. Türkiye’ye demokrasiyi vaat eden, kadınları, gençleri savunan bir adayımızla 3 Mayıs’ta Türkiye halklarının karşısına çıkaracağız. AKP’yi bu ilde bir tabela partisi haline getireceğiz. Sömürgeci valilerin, kayyumları buradan süpüreceğiz. Van halkını Bekir Kaya’yı ne kadar sevdiğini biliyoruz ve eminiz ki Van halkı Bekir Kaya’yı yeniden başkan seçecek. HDP itaat eden değil, her türlü zulme karşı direnmesini bilen bir partidir. Bu yüzden 24 Haziran’da Van ve Türkiye’nin kaderi değişecek.”

Yorumlar